Програмата за днес в Мадрид: Действащите шампиони Алкарас и Сабаленка в действие

от в 08:53 на 01.05.2024
Елеонора Александрова

Мачовете в Мадрид стават все по-малко, но и все по-интригуващи. След като вчера станаха ясни всички четвъртфиналисти при мъжете, както и първите две полуфиналистки при жените, то днес ще разберем как ще изглежда първият полуфинал при мъжете и кои други две тенисистки ще допълнят финалната четворка в надпреварата в испанската столица.

Действащият шампион Карлос Алкарас се чувства комфортно на родна земя. С успеха си над Ян Ленард Щруф вчера, той изравни рекорда на Рафаел Надал по брой поредни победи в Мадрид - 14. Само един мач го дели от това да стане едноличен лидер по това отношение, а следващото му препятствие е не кой да е, а срещу представител на топ 10, срещу когото Алкарас ще се представи, а именно Андрей Рубльов. Руснакът изглежда отново уверен в себе си и готов да се конкурира с най-добрите, след като се намираше в серия от 4 поредни загуби.

"Екзекуторите" на двама от топ 10 тенисистите също се се изправят един срещу друг. Става дума за Франсиско Серундоло (който победи Александър Зверев) и Тейлър Фриц (който надви Хуберт Хуркач). Досега двамата са се изправяли само веднъж, като това се случи миналата година, в Ролан Гарос, когато аржентинецът сензационно победи тогавашния представител на най-добрите 10.

При жените ще видим изцяло казахстански четвъртфинал. Двете първи ракети на централноазиатската държава, Елена Рибакина и Юлия Путинцева ще се срещнат, като досега двете никога не са стигали до полуфиналната фаза в Мадрид. Интересно е да се спомене, че макар и Путинцева да е по-ниско ранкираната тенисистка, тя е тази, която е побеждавала световната номер 4 и в двата мача помежду им. Последният им мач обаче бе през 2021-ва, а дотогава нещата в женския тенис се промениха много.

Арина Сабаленка имаше тежък последен месец, както от лична, така и от професионална гледна точка. С победата си над Колинс обаче белорускинята изглежда отново е преоткрила играта и самочувствието си и защитата на титлата й в Мадрид изглежда все по-голяма реалност. Световната номер 2 ще има нелеката задача да се изправи срещу Мира Андреева, която макар и да е едва на 17, се превръща в сериозна заплаха за всяка топ тенисистка, след като в предните кръгове тя победи представителки на топ 15 (Маркета Водрушова и Жасмине Паолини).

Програмата за Ден 10 в Мадрид

Manolo Santana Stadium (начало: 13:00)

1. Юлия Путинцева - Елена Рибакина 

2. Андрей Рубльов - Карлос Алкарас 

3. Мира Андреева - Арина Сабаленка 

4. Тейлър Фриц - Франсиско Серундоло 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата за днес в Мадрид: Действащите шампиони Алкарас и Сабаленка в действие Елеонора Александрова
Теми:  
atp | wta | андрей рубльов | Арина Сабаленка | елена рибакина | карлос алкарас | мадрид | мира андреева | програма | тейлър фриц | франсиско серундоло | юлия путинцева

Коментари





Следвайте ни в Facebook