Програмата за финала в Бощад: Надал излиза в опит да спечели 93-та титла в кариерата си!

от в 00:56 на 21.07.2024
Елеонора Александрова

Финалът в Бощад изправя един срещу друг двама тенисисти с корено различни кариери, а именно един от най най-успешните тенисисти за времена, Рафаел Надал, и настоящата първа ракета на Португалия, Нуно Боржеш, който за пръв път достига до тази фази на състезание от ATP Тура, докато Рафа ще излезе в своя 131-ви двубой за титла и ще се надява да прибави 93-ти трофей към своята колекция.

Матадора започна убедително кампанията си с двусетови победи над Лео Борг и Камерън Нори. След това обаче започнаха трудностите за "Краля на клея", започвайки от 4-часовата епика срещу Мариано Навоне, а впоследствие бившият номер 1 трябваше да обърне от сет пасив и мача си с Дуйе Айдукович.

От своя страна, Боржеш загуби едва един сет по пътя си към финала, като това се случи на 1/8-финалите срещу сънародника си, Енрике Роша. В двубоите си срещу Андреа Пелегрино, Тимофей Скатов и Тиаго Тиранте (който елиминира Рубльов) португалецът записа успехи в последователни сетове.

Финалът се очаква да започне след битката за титлата при двойките (Мануел Гинар и Грегоар Жак срещу Орландо Луз и Рафаел Маташ) или не по-рано от 15:00 часа българско време, а вие отново ще можете да наблюдавате мача в реално време чрез нашите линкове.

Освен това днес също така ще се проведат финалите на още 3 ATP надпревари: Матео Беретини срещу Кентен Алис в Гщаад ( 12:30), Александър Звере срещу Артур Фис в Хамбург (16:00), Маркос Гирон срещу Алекс Микелсен в Нюпорт (21:30)

Програмата за Ден 8 на Бощад 

Centre Court (начало: 12:30)

1. Мануел Гинар и Грегоар Жак - Орландо Луз и Рафаел Маташ

2. Нуно Боржеш - Рафаел Надал (не преди 15:00 часа)


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Програмата за финала в Бощад: Надал излиза в опит да спечели 93-та титла в кариерата си! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | бощад | нуно боржеш | програма | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook