Програмата за Мадрид днес: Надал, Синер и Швьонтек в действие, повторение на миналогодишния финал

от в 08:16 на 30.04.2024
Елеонора Александрова

Заключителната фаза на надпреварата в Мадрид наближава, а мачовете в испанската столица стават все по-интригуващи. И ако днес при мъжете ще станат ясни четвъртфиналистите, то при жените ще разберем кои ще са първите две тенисистки, които ще намерят място на полуфиналната фаза.

Рафаел Надал продължава с победоносния си поход в родината си. Макар и да е извън топ 500 на ранглистата, Матадора показва, че все още не е приключил с големия тенис, като досега е записал три поредни победи, една от които над представителя на топ 10 в схемата Алекс де Минор. Пред Надал застава едно от най-обещаващите имена в мъжкия чешки тенис Иржи Лехечка. Младият тенисист е неизменна част от топ 40 вече втори пореден сезон, а дали ще успее да наложи енергията, ентусиазма и таланта си над значително по-възрастния си опонент, предстои да разберем днес, не по-рано от 22:30 българско време!

Друг мач, който заслужава нашето внимание е повторението на миналогодишния финал в испанската столица. Карлос Алкарас, който се завръща от контузия, поради която започна сезона си на клей по-късно от повечето си колеги, но не е загубил сет по време на кампанията си в Мадрид, днес ще се изправи срещу един от тенисистите, намиращи се в оптимална форма в лицето на Ян Ленард Щруф. Досега двамата са се изправяли три пъти, като младият испанец води с две победи. Опитният германец винаги е бил труден опонент за световния номер 3, така че можем да очакваме интригуващ сблъсък между двама тенисисти, на които им се отдава червената настилка. 

Освен Алкарас, ще видим още 6 тенисисти от топ 10 в действие, а именно Яник Синер, Даниил Медведев, Александър Зверев, Хуберт Хуркач, Андрей Рубльов и Каспър Рууд. Особено атрактивен ще е двубоят между Медведев и Александър Бублик, които са известни са тяхната омраза към клея, но е факт, че след няколко часа един от двамата ще се похвали с дебютен четвъртфинал в Мадрид. 

При жените ще станат ясни първите две, които ще се класират във финалната четворка на надпреварата. В повторение на миналогодишния полуфинал на Ролан Гарос Ига Швьонтек ще се опита да намери място в топ 4 в испанската столица за втора поредна година, а пред нея застава една от най-непредсказуемите тенисистки в Тура, а именно Беатрис Хадад Мая. Мадисън Кийс, която вчера изненада световната номер 3, Коко Гоф, ще се опита да "вземе скалпа" на още една представителка на топ 10 в лицето на 9-тата в света Онс Жабер.

Програмата за Ден 9 на Мадрид Оупън (начало 12:00)

Manolo Santana Stadium

1. Даниил Медведев - Александър Бублик 

2. Ига Швьонтек - Беатрис Хадад Мая

3. Ян Ленард Щруф - Карлос Алкарас 

4. Мадисън Кийс - Онс Жабер 

5. Рафаел Надал - Иржи Лехечка (не преди 22:30)

Arantxa Sanchez Stadium

1. Андрей Рубльов - Талон Грийкспор 

2. Хуберт Хуркач - Тейлър Фриц 

3. Франсиско Серундоло - Александър Зверев 

4. Яник Синер - Карен Хачанов 

5. Феликс Оже-Алиас

им - Каспър Рууд 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата за Мадрид днес: Надал, Синер и Швьонтек в действие, повторение на миналогодишния финал Елеонора Александрова
Теми:  
даниил медведев | ига швьонтек | карлос алкарас | мадрид | програма | рафаел надал | ян-ленард щруф | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook