Програмата за Мастърса в Рим: Време да разберем имената на финалистите при мъжете (програма)

от в 01:19 на 17.05.2024
Калоян Соколов

Мастърс надпреварата в Рим вече навлиза в своята решителна фаза, като през днешния ден ще научим имената на двамата финалисти при мъжете. Самият турнир предложи множество изненади и далеч нямаме същото развитие, както при дамите, където титлата ще си оспорват двете най-добри тенисистки в света - Арина Сабаленка и Ига Швьонтек. До финалната четворка в италианската столица достигнаха двама дебютанти на тази фаза в Мастърс "сериите", а именно чилийците Алехандро Табийо и Николас Джари, чиято цел ще бъде да оформят дебютен финал на подобно ниво в историята между представители на тази държава.

Табийо ще премери сили с Александър Зверев в първата среща за деня, а любопитното е, че досега никога южноамериканецът не се е изправял срещу бившия шампион в турнира, но едва ли левичарят ще бъде стъписан от именития си съперник, имайки предвид, че в хода на седмицата взе скалповете на Новак Джокович и Карен Хачанов, а победната му серията вече наброява 8 победи, след като той завоюва титлата на Чаланджъра в Екс-Ан-Прованс.

Джари пък ще премери сили с Томи Пол, който има два Мастърс полуфинала, но никога не е преодолявал това стъпало и така ще имаме със сигурност поне един нов финалист на Мастърс турнир. Световният номер 16 вече елиминира защитаващия шампион Даниил Медведев и още един представител на топ 10, след като днес се справи и със съпротивата на Хуберт Хуркач, но чилиецът е далеч по-натурален играч на клей от двамата изброени и неслучайно надви Пол във втория кръг на Ролан Гарос през миналата година.

Програмата за мъжките 1/2-финали в Рим:

Централен корт (стартират не преди 16:30 часа)

1. Александър Зверев - Алехандро Табийо

2. Николас Джари - Томи Пол (не преди 21:30 часа)

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Програмата за Мастърса в Рим: Време да разберем имената на финалистите при мъжете (програма) Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | алехандро табийо | Николас Джари | програма | рим | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook