Програмата за неделя: Ясен е началният час на епизод 57 между Надал и Джокович!

от в 23:19 на 15.05.2021
Мирела Николова

Вчерашният ден в Рим ни предложи изобилие от емоции, като всеки един двубой от програмата бе изпълнен с първокласен тенис и размени на удари от най-високо ниво. След цяла седмица страхотни битки бяха определени и двамата най-добри в тазгодишното издание на Мастърса във Вечния град, а именно Новак Джокович и Рафаел Надал. Двамата титани показаха, че все още не е дошло времето за смяна на караула, и макар да трябваше да се потрудят значително, за да достигнат финала, отново те са тези, които ще спорят за трофея.

Днешният финален сблъсък ще бъде под номер 57 в историята на тяхното съперничество, като към този момент балансът е в полза на сърбина, който води с 29:27 победи. Не бива да забравяме обаче, че надпреварата в Рим се провежда на червено, където Краля на клея има 13 успеха от общо 20 изиграни мача срещу днешния си съперник. Любопитно е да се отбележи също така, че днес ще станем свидетели на деветия сблъскък между Джокович и Надал в Рим, като в досегашните им срещи предимството отново е на страната на Матадора - 5:3. Какво обаче ще се случи днес и кой ще вдигне трофея в Рим тази година, предстои да разберем.

Женският финал пък също се очертава да бъде интересен, тъй като противопоставя една срещу друга Ига Швьонтек и Каролина Плишкова, които досега са се срещали само веднъжв официален мач, победителка от който излиза полякинята.

Програма за Ден 9:

Централен корт (начало 15:30 часа):

1. Ига Швьонтек - Каролина Плишкова

2. Новак Джокович - Рафаел Надал (не преди 18:00 часа)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата за неделя: Ясен е началният час на епизод 57 между Надал и Джокович! Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | програма | рафаел надал | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook