Програмата за петък в Чънгду: Григор Димитров открива участието си в турнира!

от в 06:27 на 22.09.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров тази сутрин ще изиграе своя първи официален мач от US Open насам. Първата ни ракета демонстрира отлична форма в Ню Йорк, където реализира своя първи обрат от 0:2 сета, а впоследствие разгроми бившия шампион Анди Мъри, но силите го напуснаха по време на мача му от третия кръг срещу Александър Зверев, като олимпийският шампион се наложи с 3:1 части.

Григор все пак натрупа известна игрова практика и през миналата седмица, включвайки се на демонстративния турнир във Франкфурт и дори достигна до финала, в който беше надигран от Андрей Рубльов. Днес пък нашият сънародник ще открие своето азиатско турне с мач от втория кръг на ATP 250 надпреварата в Чънгду.

Поставеният под номер три имаше привилегията да почива на старта, а днес го очаква сблъсък с перуанеца Хуан Пабло Варияс. Това ще бъде дебютен двубой за родния ни представител със световния номер 70, а интересното е, че Варияс досега не е печелил нито един двубой на твърди кортове в основната схема на ATP събитие от началото на сезона, само че прекъсна негативната си серия, надигравайки на старта местния представител Джаи Куи (световен номер 583) с 6:1 6:3, а всичко това  превръща Димитров в огромен фаворит за успеха.

Сблъсъкът се очаква да стартира малко след 11:30 часа българско време, а вие ще имате възможност да го проследите чрез линковете в нашия сайт.

Програмата за петък в Чънгду:

Централен корт (стартират не преди 08:00 часа)

1. Джордан Томпсън - Душан Лайович

2. Даниел Еванс - Роман Сафиулин

3. Григор Димитров - Хуан Пабло Варияс (не преди 11:30 часа)

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Програмата за петък в Чънгду: Григор Димитров открива участието си в турнира! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | програма | чънгду

Коментари





Следвайте ни в Facebook