Програмата за петък: Виктория Томова в спор за място в основната схема на АО

от в 16:32 на 13.01.2022
Мирела Николова

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова, която е и единствената българска представителка на тазгодишния Аустрелиън Оупън, демонстрира впечатляващ тенис в Мелбърн и заслужено се поздрави с втора поредна поредна победа в квалификациите на турнира, която я класира за решителния етап на пресявките. Единственото препятствие, което дели българката от място в основната схема на надпреварата, е световната №136 Ирина Бара, с която предстои да се срещнат в ранните часове в петъчния ден.

Двете имат сравнително дълга история на своето съперничество, тъй като са се изправяли една срещу друга общо 4 пъти, като в 3 от тях победителка е излизала румънката. Обнадеждаващото е обаче, че при последната им среща на ITF турнира във Валенсия през есента на 2021-ва крайният успех е за нашата сънародничка.

Утрешният двубой между Томова и Бара е втори поставен в програмата на корт 15 и се очаква да стартира около 02:30 часа българско време. Стискаме палци на най-добрата ни тенисистка да успее да запише трета поредна победа в Мелбърн тази година и да намери място в същинската част на турнира - нещо, което до този момент не е правила, като двубоя ще можете да наблюдавате пряко на обичайните линкове в Tennis.bg.

Програмата за петък в Мелбърн:

Корт 15 (начало 01:00 часа):

1. Гастао Елиас  - Тимофей Скатов

2. Виктория Томова - Ирина Бара 

3. Мартина Тревизан - Олга Говорцова

4. Виктория Кузмова - Альона Болшова

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата за петък: Виктория Томова в спор за място в основната схема на АО Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2022 | виктория томова | квалификации | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook