РГ: 17-годишната Андреева в опит да направи сензация срещу Сабаленка и Зверев - Де Минор (програма)

от в 00:02 на 05.06.2024
Елеонора Александрова

След като вчера станаха ясни първите полуфиналисти, а именно Яник Синер, Карлос Алкарас, Ига Швьонтек и Коко Гоф, днес ще разберем и кои ще са следващите двама мъже и две жени, които ще намерят място на тази фаза.

Днес ще станем свидетели на прецедент, като вместо очакваните четири двубоя, ще станем свидетели на три. Причината е оттеглянето на Новак Джокович, поради контузия на коляното и менискуса, което класира Каспър Рууд директно за полуфиналите. Норвежецът ще срещне Александър Зверев и Алекс Де Минор.

Именно сблъсъкът между първата ракета на Германия и най-добрият тенисист на Австралия ще бъде единственият мъжки мач, който ще се изиграе. Макар и двамата да са се срещали цели 9 пъти, като германецът води със 7 на 2 победи, това ще е първата среща между тях на турнир от Големия шлем, а въпреки убедителния баланс на световния номер 4 над опонента си, можем да кажем, че ни очаква интригуващ двубой, с оглед моментната им форма.

При жените ще станем свидетели на сблъсък между две тенисистки, които досега никога не са стигали до полуфиналите на надпреварата в Париж. Става дума за Елена Рибакина и Жасмине Паолини. Макар представителката на Казахстан , която е спечелила 2 от 3-те си двубоя срещу италианката, да влиза в ролята на фаворит, то световната номер 15 се намира във възходяща форма и би могла да затрудни по-високо ранкираната тенисистка.

Едва един месец след мача им в Мадрид, Арина Сабаленка и Мира Андреева отново ще се изправят една срещу друга. Бившата номер 1 ще се опита да затвърди доминацията си в срещите с тийнеджърката, тъй като белорускинята е спечелила всичките два двубоя срещу рускинята досега, ала формата на Андреева изглежда достатъчно обещаваща, за да бъде конкурента на втората в света.

Програмата за Ролан Гарос

Court Philippe Chatrier (начало: 13:15)

1. Жасмине Паолини - Елена Рибакина 

2. Мира Андреева - Арина Сабаленка 

3. Александър Зверев - Алекс Де Минор 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
РГ: 17-годишната Андреева в опит да направи сензация срещу Сабаленка и Зверев - Де Минор (програма) Елеонора Александрова
Теми:  
алекс де минор | александър зверев | Арина Сабаленка | елена рибакина | жасмин паолини | мира андреева | програма | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook