Програмата за Уимбълдън: Джокович срещу топ 10 съперик; Фриц в мач с финалиста от Куинс

от в 00:00 на 10.07.2024
Елеонора Александрова

След като вчера станаха ясни имената на първите полуфиналисти, то днес ще разберем и кои ще са тенисистите от другата половина на схемата, които ще намерят място във финалната четворка.

Новак Джокович става все по-уверен на корта, а показателна се оказа разгромната му победа над представителя на топ 15, Холгер Руне. Днес сърбинът ще срещне още по-сериозно предизвикателство в лицето на Алекс Де Минор. Австралиецът прави най-добрия сезон в кариерата си, дебютирайки в топ 10, а с победата си над Артур Фис, той може да се похвали с четвъртфинал на всички настилки на "мейджър" надпреварите. Световният номер 2, от своя страна, има положителен баланс в мачовете си срещу по-младия тенисист, печелейки 2 от 3-те им срещи досега, като последните им два двубоя (победата на Де Минор и втората на Джокович) се състояха тази година.

Тейлър Фриц и Лоренцо Музети определени са двете приятни изненади при мъжете. Победителят от мача ще се класира за своя дебютен "мейджър" полуфинал. По подобие на другите двама четвъртфиналисти, те също са се срещали общи 3 пъти, като американецът е този, който води с 2:1, а една от двете победи на Фриц се случи на Уимбълдън, преди 2 години.

При дамите особено интересен се очертава да е сблъсъкът между шампионката от 2022-ра, Елена Рибакина, и бронзовата медалистка от Токио 2020-та, Елина Свитолина. Досега те са се срещали 4 пъти, като всяка една от тях има по 2 победи.

За финалната четворка ще се класира и бивша шампионка на Ролан Гарос. Барбора Крейчикова и Йелена Остапенко правят един от най-силните си турнири през последните сезона, като те ще се борят за място на полуфиналите, като латвийката е тази, която води с 5:2 победи.

Програмата за Ден 10 на Уимбълдън:

Centre Court (начало: 15:30)

1. Елена Рибакина - Елина Свитолина 

2. Алекс Де Минор - Новак Джокович 

Court 1 (начало: 15:00)

1. Йелена Остапенко - Барбора Крейчикова 

2. Лоренцо Музети - Тейлър Фриц 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Програмата за Уимбълдън: Джокович срещу топ 10 съперик; Фриц в мач с финалиста от Куинс Елеонора Александрова
Теми:  
алекс де минор | барбора крейчикова | елена рибакина | елина свитолина | йелена остапенко | лоренцо мусети | новак джокович | програма | тейлър фриц | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook