Програмата за Уимбълдън: Стават ясни финалистките в турнира при дамите (програма)

от в 00:00 на 11.07.2024
Елеонора Александрова

Тазгодишното издание на Уимбълдън наближава своя край, като още от днес започват полуфиналните двубои при жените. Във финалната четворка можем да забележим както изненадващи имена, така и не чак толкова.

Първият мач за деня ще е този между Дона Векич и Жасмин Паолини. И за двете това ще е дебютен полуфинал на "Свещената трева". Италианката, която е 7-ма в световната ранглиста, влиза в ролята на фаворит, а това си проличава и в предходните срещи помежду им, тъй като тя е спечелила 2 от 3-те им двубоя досега, но от своя страна непоставената тенисистка има по-успешна кариера на трева, включваща 5 финал и 1 титла на тази настилка.

Предстои ни и сблъсък между тенисистки, които познават вкуса на победата на "мейджър" турнирите. Става дума за този между шампионката от 2022-ра, Елена Рибакина, и победителката на Роланд Гарос преди 3 години, Барбора Крейчикова. Макар и казахстанката да е големият фаворит на целия турнир, с оглед представянето си на Шампионата досега, чехкинята е спечелила и двата си двубоя срещу световната номер 4 досега, което е предпоставка за един равностоен дуел между две от най-успешните тенисистки в Тура през последните години.

Програмата за Ден 11 на Уимбълдън:

Centre Court (начало: 15:30)

1. Дона Векич - Жасмин Паолини 

2. Барбора Крейчикова - Елена Рибакина 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Програмата за Уимбълдън: Стават ясни финалистките в турнира при дамите (програма) Елеонора Александрова
Теми:  
wta | барбора крейчикова | дона векич | елена рибакина | жасмин паолини | програма | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook