Програмата за US Open: Време е да разберем имената на двете финалистки в турнира!

от в 07:08 на 05.09.2024
Калоян Соколов

Тази нощ ни предстои да научим двете финалистки на US Open, като и двата дамски полуфинала ще се проведат във вечерната сесия на турнира. Първи на корта ще излязат Ема Наваро и Арина Сабаленка. Последната американката в надпреварата е абсолютен дебютант в тази фаза на Голям шлем, но няма как да я отпишем, имайки предвид, че прави най-силния сезон в своята кариера и детронира действащата шампионка Коко Гоф. Наваро се върна от 1:5 във втория сет на 1/4-финалния си мач срещу Паула Бадоса и ще се ползва с огромна подкрепа от публиката на "Артър Аш", която изигра сериозна роля в миналогодишния финал, когато точно Сабаленка се оказа на губещата страна. 

Световната номер две пък изглежда от ден 1 като най-сериозна фаворитка за трофея на US Open. Шампионката от Синсинати е в серия от 10 поредни победи и в миналия си мач разгроми олимпийската шампионка Кинуен Жанг с 6:1 6:2. Беларуската тенисистка победи Наваро в последователни сетове при последната им среща, която се състоя на Ролан Гарос, но американката надви шампионката от Аустрелиън Оупън на турнира в Индиън Уелс, който е доста по-близък до US Open откъм атмсофера и условия за игра.

Впоследствие на корта ще излязат Каролина Мухова и Джесика Пегула. Чехкинята достигна до този етап на турнира без загубен сет и изглежда по-силна от всякога, след като се завърна от тежка операция ни китката. Бившата финалистка от Ролан Гарос изобщо не изглежда сякаш е отсъствала за 9 месеца от кортовете и в хода на седмицата надви имена от ранга на Наоми Осака и Жасмин Паолини.

Пегула пък тази нощ елиминира световната номер едно Ига Швьонтек и е спечелила 14 от последните си 15 мача, като във втория кръг на турнира в Синсинати надви именно Мухова след 3-сетова битка и предстои да разберем дали домакините ще се поздравят с изцяло американски финали или тяхното парти ще бъде развален от някоя измежду чехкинята и Сабаленка.

Програмата за "Артър Аш" в четвъртък срещу петък (започват не преди 02:00 часа)

1. Ема Наваро - Арина Сабаленка

2. Джесика Пегула - Каролина Мухова (не преди 03:30 часа)

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Програмата за US Open: Време е да разберем имената на двете финалистки в турнира! Калоян Соколов
Теми:  
us open 2024 | wta | Арина Сабаленка | джесика пегула | ема наваро | каролина мухова

Коментари





Следвайте ни в Facebook