Програмите в Куинс и Хале: Спектакалът Алкарас срещу Дрейпър; Синер и Циципас също в игра

от в 08:00 на 20.06.2024
Елеонора Александрова

Вчера станаха ясни част от четвъртфиналистите в двата турнира на трева тази седмица, а именно в Хале и Куинс, а картинката около моментната форма на тенисистите на зелените кортове става все по-ясна.

Световният номер 1, Яник Синер, започна кампанията си в Хале трудно, но все пак записа победа и емблематичен удар в ключов момент срещу първата ракета на Нидерландия Талон Грийкспор. Италианецът ще се опита да пренесе най-добрата си игра и срещу един от най-прогресиращите тенисисти в Тура Фабиан Марожан, а това ще бъде първи сблъсък помежду им.

Двубоят между Стефанос Циципас и Ян-Ленард Щруф също заслужава нашето внимание. Макар и успехите на местния представител да са доста по-скромни от тези на гърка, двубоите между двамата винаги са предлагали необходимата интрига. Досега двамата са се изправяли 7 пъти, като Циципас води с 4 на 3 победи, а Щруф ще се опита да изравни.

Действащият шампион на Куинс, Карлос Алкарас, също ще влезе в игра днес. След като спечели по впечатляващ начин първия си мач в турнира в два сета, връщайки се от изоставане от 2:5 във втория сет от Франсиско Серундоло, днес испанецът ще има тежката задача да се изправи срещу шампиона от Щутгарт, Джак Дрейпър. Досега двамата са се срещали два пъти, като световният номер 3 е спечелил и двата мача.

Програмата за Хале:

OWL Arena (начало: 13:00)

1. Хуберт Хуркач - Джеймс Дъкуорт 

2. Яник Синер - Фабиан Марожан 

3. Матео Беретини - Маркос Гирон 

4. Ян-Ленард Щруф - Стефанос Циципас 

Програмата за Куинс:

Centre Court (начало: 14:00)

1. Алехандро Табийо - Томи Пол 

2. Карлос Алкарас - Джак Дрейпър 

3. Джовани Мпетши Перикар - Били Харис

4. Брендън Накашима - Лоренцо Музети 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Програмите в Куинс и Хале: Спектакалът Алкарас срещу Дрейпър; Синер и Циципас също в игра Елеонора Александрова
Теми:  
atp | карлос алкарас | куинс | програма | стефанос циципас | хале | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook