Прокобата е счупена: Синер надви Медведев за първи път досега е новият шампион в Пекин!

от в 16:21 на 05.10.2023
Калоян Соколов

Яник Синер беше изгубил всеки един от шестте си сблъсъка с Даниил Медведев и това определено обособяваше световния номер три за фаворит на финала между двамата на ATP 500 надпреварата в Пекин, но младият италианец демонстрира тенис на изключително високо ниво и счупи въпросната прокоба, за да завоюва трофея в китайската столица 7:6(2) 7:6(2).

По този начин младият италианец завърши една от най-впечатляващите седмици в своята кариера, след като преди това беше надиграл Григор Димитров и Карлос Алкарас, а освен това си отмъсти на Медведев за тазгодишния финал Ротердам, в който руснакът се наложи над Синер.

Въпросната титла пък ще изстреля южнотиролеца до рекордната за него четвърта позиция в световната ранглиста, която също така ще бъде гарнирана с чек от близо 680 хиляди евро.

Началото беше изключително оспорвано, като наблюдавахме един същински сблъсък на стиловете. Синер използваше всяка една възможност да търси завършващи удари, но те идваха много трудно, защото бившият номер едно демонстрираше своята прословута невероятна игра в дефанзивен план и неутрализираше всеки един по-агресивен удар на опонента си.

Младокът обаче не отстъпваше от своя тактически план и отрази първия брейкбол пред Медведев, провеждайки отлична акция към мрежата и скоро на свой ред разполагаше с две точки за пробив.

Вторият поставен пък можеше да се опре на началния си удар в най-важните моменти и съумя да докара нещата до тайбрек, в който обаче беше прекалено пасивен и 22-годишният играч дръпна с 5:0 точки, а много скоро откриващата част завърши с негов успех.

2-кратният шампион от Sofia Open изглеждаше още по-уверен в силите си, след като играта беше подновена и си създаваше множество шансове на ретур, докато Медведев изгуби всякаква острота в ударите си и се задържаше в резултата с помощта единствено на началния си удар.

В крайна сметка се стигна до нов тайбрек, където отново Синер поведе с ранен мини пробив и впоследствие удвои преднината си, а много скоро можеше да се поздрави със сепчелването на един от най-значимите си трофеи някога.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Прокобата е счупена: Синер надви Медведев за първи път досега е новият шампион в Пекин! Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | пекин | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook