Промени относно изискванията към играчите при пътуване

от в 12:53 на 18.07.2020
Анисия Стоева


Наскоро ATP представи изтощителен график за края на 2020 г. В този календар има ,,дупка" от само един ден между US Open и Мастърса в Мадрид, което прави невъзможно участието и на двете. Скорошна поправка обаче може да позволи на играчи като Новак Джокович да играят и двете събития.

Поради пандемията от коронавирус, хората трябва да спазват двуседмична карантина след навлизане в чужда страна. Ето защо участие и в Ню Йорк, и в Мадрид беше непостижимо за състезателите досега. Нова заповед позволява на хората да влизат в държави без да е необходима първоначална изолация. Поправката важи само за висококвалифицирани работници, като това включва спортисти, участващи в спортни събития. Това означава, че играчите могат да играят Мадрид веднага след US Open, което е чудесна новина.

играчи

Въпреки че много състезатели ще се зарадват на това, все още  някои въпроси остават без отговор. Най-важната подробност за тенисистите би било дали тази промяна в условията важи и за за треньорите им, тъй като не е посочено. Ако поправката не се отнася за тях, играчите ще бъдат отново принудени да избират между събитията.

Дори ако бъде разрешен треньорският щаб, играчите все още могат да вземат решение да не играят на едно от събитията, защото очевидно се притесняват за здравето си и участието в две надпревари една след друга не е здравословно. И така, ако те трябва да изберат турнир, кой биха избрали?

играчи

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Промени относно изискванията към играчите при пътуване Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook