Промяна на върха: Ще има нов номер едно в ранглистата на двойки!

от в 15:31 на 31.03.2022
Калоян Соколов

Мате Павич и Никола Мектич си изградиха статута на на най-силата двойка в света на тениса през последните две години и печелеха почти всички значими надпревари през първата половина на 2021-ра. Тяхната доминация до голяма степен ни върна към времената, когато братята Браян просто не можеха да бъдат надиграни, но хърватите бележат сериозно отстъпление през последните месеци и допускат често ранни загуби в турнирите. Това позволи на други двойки да натрупат голям точков актив и от идния понеделник ще станем свидетели на сериозни промяна в ранглистата при тандемите, защото Джо Солсбъри е вече виртуален лидер в нея и със сигурност ще измести Павич от водещата позиция.

Британецът си партнира с ветерана Раджийв Рам и двамата се радват на страхотни мигове заедно, след като спечелиха титлата на на миналогодишния US Open и продължават с лекота да достигат до заключителните етапи на големите събития. Солсбъри и Рам се класираха за четвъртфиналите на Мастърса в Маями, където отстъпиха на сингъл специалистите Хуберт Хуркач и Джон Иснър, ала това беше напълно достатъчно за по-младия от двойката да си осигури изкачване до световния връх, защото балканците отпадна още във втория кръг.

Така 29-годишният тенисист ще се превърна във втория британски играчи, който може да се похвали с подобен успех при каретата, изравнявайки постижението на Джейми Мъри. Любопитна подробност е, че двамата добри сънародници са били рамо до рамо на корта, представлявайки страната си на отборната надпревара ATP Cup. Това се случи през 2020-а година, когато те бяха сензационно надиграни от Григор Димитров и Александър Лазаров, които донесоха крайната победа на България над Великобритания.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Промяна на върха: Ще има нов номер едно в ранглистата на двойки! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър лазаров | григор димитров | Двойки | джо солсбъри | мате павич | номер едно

Коментари





Следвайте ни в Facebook