Промяна в плана: Анди Мъри никога повече няма да играе на сингъл в своята тенис кариера

от в 14:30 на 25.07.2024
Елеонора Александрова

Анди Мъри няма да играе на сингъл по време на Олимпийските игри в Париж и ще се концентрира върху двойките, което означава, че вече сме видели последния мач на великия шотландец поединично, а за съжаление той завърши с контузия в гърба и отказване срещу Джордън Томпсън във втория кръг на надпреварата в Куинс.

Напомняме ви, че двукратният олимпийски шампион обяви, че турнирът във френската столица ще е неговият последен в професионалния тенис. Първоначално бившият номер едно имаше намерение да играе, както на сингъл, така и на двойки, но прецени как не би било разумно да играе по 2 мача в един ден и реши Целта му е да се концентрира върху мачовете си на двойки, където той ще играе със сънародника си Дан Еванс, а именно там сър Анди смята, че се крият по-големите му шансове за нов медал.

"Взех решението да се оттегля от сингъла, за да се съсредоточа върху мачовете на двойки с Дан, защото това е приоритет за нас двамата. Смятам, че той може да играе и Тренировките ни бяха страхотни и определено играем добре заедно. Наистина очаквам с нетърпение да представя Великобритания за един последен път.

Не се чувствах така преди няколко месеца, когато взех решението, че трябва да спра с тениса в точното време. Сега се чувствам много по-добре, отколкото на Уимбълдън, когато играх близо 2 седмици след операция, но знам кога да спра и мисля, че сега е правилният момент." - сподели сър Анди.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Промяна в плана: Анди Мъри никога повече няма да играе на сингъл в своята тенис кариера Елеонора Александрова
Теми:  
atp | анди мъри | отказване | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook