Промяна в плана? Рафа Надал отрече да е казвал, че ще играе за последно на турнира в Рим

от в 10:02 на 12.05.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал подобряваше постепенно играта си с всеки изминал мач и турнир, но вчера целият този прогрес рухна изцяло, след като Матадора беше надигран с убедителното 6:1 6:3 от Хуберт Хуркач във втория кръг на Мастърса в Рим. Самият 10-кратен шампион в италианската столица призна, че въпросното поражение повдига известни съмнения у него за това дали би могъл отново да е конкурентен на най-добрите и призна как все още не е взел решение за Ролан Гарос, а също така направи любопитно разкритие, с което загатна, че можем да го видим на корта и догодина.

За отминалата среща:

- Мисля, че днес беше много тежък мач за мен. Започнах много добре и имах много шансове в самото начало, след което допуснах пробив, загубих малко от първоначалния си устрем и вече не можех да го притискам по същия начин. Смятам, че резултатът в първия сет е измамен и играта беше много по-оспорвана, отколкото някой би предположил. Впоследствие той беше много по-добър във втория сет от мен.

В първата част нямах това усещане, но след това ми беше трудно да посрещам сервиса му и нямах особени шансове да се завърна в мача. Приемам този тежък от всякаква гледна точка за мен момент, защото се чувствах много по-готов от видяното на корта и това създава известни съмнения у мен. Както казах преди турнира, то сега играта ми е по-непредвидима и сега се повдигат твърде много въпроси пред мен по най-различни теми.

За това дали играе за последно в Рим:

- Не знам дали това е последният път, в който играя тук. Разбира се, шансовете са много по-големи днес да съм изиграл последната си среща някога в Рим. Не съм човек, който взема решения в подобни тежки моменти, когато емоциите надделяват. Никога не съм казвал, че за последно ще играя в Рим. Казах го в Мадрид, защото случаят там е такъв. Тук бях около 98 процента убеден, че е за последно, но няма да кажа, че процентите са 100, след като не съм убеден, че е така.

За предстоящия Ролан Гарос:

- Виждате колко трудно е на корта, нали така? Възможно е да бъда там, както и да пропусна турнира. Има две оции пред мен. Едната е да приема, че не играя достатъчно добре и да си кажа, че не съм готов за Ролан Гарос. Другата е да приема днешното си представяне и да работя по такъв начин, че нещата да бъдат различни след две седмици. Както можете да си представите, то решението не е ясно в главата ми към момента. Мога обаче да ви кажа какво чувствам и определено съзнанието ми е по-близо до това да опитам да бъда готов за Ролан Гарос и там да дам най-доброто от себе си.

Физически все още имам някои проблеми, но не чак толкова големи, за да се откажа от участие на най-важния турнир за моята кариера. Нека да видим какво ще се случи и как ще се чувствам психологически утре, както и една седмица по-късно. Ако се почувствам готов, то ще бъда готов и ще се боря за нещата, за които съм се борил през последните 15 години, колкото и невъзможно да изглежда това сега.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Промяна в плана? Рафа Надал отрече да е казвал, че ще играе за последно на турнира в Рим Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | рафаел надал | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook