Промяна в плановете: Джокович няма да играе на двойки в Тел Авив

от в 14:49 на 29.09.2022
Мирела Николова

Новак Джокович пропусна редица големи надпревари през настоящата година заради отказа да си постави ваксина, което се отрази на класирането му в световната ранглиста. Понастоящем сърбинът заема седмата позиция в официалното подреждане, докато в ранглистата за сезона е едва на 15-о място, което означава, че той трябва да направи изключително силни финални седмици от годината, в случай че иска да увеличи шансовете си да се класира за Заключителния Мастърс на 8-те най-добри.

За да се приближи до тази си цел, 21-кратният шампион от Големия шлем реши да прибави два турнира към програмата си, а именно в Тел Авив (26 септември - 2 октомври) и в Нур Султан (3-9 септември). В израелския град белградчанинът планираше да се включи и в надпреварата по двойки заедно с 45-годишния Джонатан Ерлах, с когото е завоювал своята първа и единствена досега титла при тандемите през 2010-а година на състезанието в Куинс.

Именно турнирът в Тел Авив щеше да бъде последният в кариерата на израелеца, но вчера стана ясно, че първоначалните планове няма да бъдат осъществени, тъй като Ерлах е получил контузия по време на една от тренировките си и след преминатите изследвания е взел решение да се оттегли от участие. Това означава, че Джокович ще се включи само в турнира поединично, като първият му двубой ще се състои по-късно тази вечер и очакваното му начало е 18:30 часа българско време.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Промяна в плановете: Джокович няма да играе на двойки в Тел Авив Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | тел авив

Коментари





Следвайте ни в Facebook