Промяна в последния момент: Макенроу ще бъде лишен от двама топ 15 играчи на Laver Cup

от в 12:50 на 12.09.2024
Калоян Соколов

Две нови имена се включват в тазгодишния Laver Cup. Световният отбор ще трябва да се справя без Алекс Де Минор (световен номер 11) и Томи Пол (световен номер 13). Австралиецът се контузи тежко на Уимбълдън и видимо изглеждаше невъзстановен на US Open, a втората ракета на САЩ също се оттегля от надпреварата поради травма.

Така Джон Макенероу ще бъде лишен от услугите на двама от тримата представители на топ 15 в своя тим, които ще трябва да замени със съответно Франсиско Серундоло (световен номер 31)  и Танаси Кокинакис (световен номер 78).

Аржентинецът вече има едно участие в състезанието, като през миналата година дори спечели мача си на сингъл срещу Алехандро Давидович Фокина, докато за Кокинакис това ще бъде дебют в турнира, а той определелно си заслужи доверието на легендарния американец с игрите си в последно време, като на Откритото първенство нв САЩ надигра Стефанос Циципас.

Самата отборна надпревара ще се проведе в берлинската зала Uber Arena между 20-ти и 22-ри септември, а това ще е последната година, в която отборите ще бъдат водени от Джон Макенроу и Бьорн Борг, тъй като от 2025-та техните места ще бъдат заети от Андре Агаси и Яник Ноа.

Тази година в състава на Европа попаднаха Рафаел Надал, Даниил Медведев, Карлос Алкарас, Каспър Рууд, Александър Зверев и Стефанос Циципас, а в селекцията на Света ще видим Тейлър Фриц, Бен Шелтън, Франсис Тиафо, Танаси Кокинакис, Франсиско Серундоло и Алехандро Табийо.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Промяна в последния момент: Макенроу ще бъде лишен от двама топ 15 играчи на Laver Cup Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс де минор | любопитно | танаси кокинакис | томи пол | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook