Промяна в последния момент: Полуфиналист от US Open се включва в Laver Cup!

от в 15:48 на 13.09.2022
Калоян Соколов

Тазгодишният Laver Cup се очертава да бъде най-бляскавото събитие в тенис календара, защото ще видим как членовете на Голямата четворка се обединяват в един отбор. Роджър Федерер, Рафаел Надал Новак Джокович и Анди Мъри са изнесли редица паметни двубои помежду си и могат да се похвалят със спечелването на общо невероятните 66 трофея от Големия шлем, а сега ще трябва да обединят сили, за да донесат победа на тима на Европа. Към тях пък още ще се присъединят Каспър Рууд, който само преди два дни отстъпи във финала на US Open, както и световният номер пет - Стефанос Циципас. Селекцията пък ще бъде предвождана от легендарния Бьорн Борг, а досега шведът винаги е донасял победи на европейците в четирите отминали издания на надпреварата.

Наглед отборът на Света изглежда обречен при това съотношение на силите, но Джон Макенроу и неговите състезатели определено са способни на изненади и освен това се сдобиха с тайно оръжие в последния възможен момент. Става дума за сензационния полуфиналист от Откритото първенство на САЩ, а именно Франсис Тиафо, чиито невероятни изяви в Ню Йорк го изведоха до триумф над Рафаел Надал и впоследствие той беше съвсем близо до това да сломи и съпротивата на бъдещия шампион Карлос Алкарас.

Тиафо заменя своя сънародник Джон Иснър, след като гигантът получи контузия на китката по време на US Open и беше принуден да се оттегли предсрочно от състезанието. Така 19-ият в ранглистата ще направи своята трета поява на Laver Cup, като досега няма нито един спечелен мач, отстъпвайки съответно на Марин Чилич и Григор Димитров. По този начин вече имаме завършения вид на двата отбора и очакваме с нетърпение началото на голямото шоу, което ще се проведе между 23 и 25 септември в лондонската зала 02 Arena.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Промяна в последния момент: Полуфиналист от US Open се включва в Laver Cup! Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook