Промяната в тениса през годините или какво сочат данните от проучавнията

от в 14:45 на 18.08.2021
Диана Андреева

През последните няколко години тенисът със сигурност придоби сериозна популярност по света. Това сат и данните на проведеното от ITF проучване, което ежегодно се състои по това време на сезона. Данните сочат, че бъдещето на спорта със сигурност е светло, като новините могат да носят само усмивки по лицата на феновете.

Независимо от световната пандемия, която вече почти две години е обхванала човечеството, от 2019 година насам статистиката сочи сериозен скок в интереса на хората към тениса. Информация около проучването даде самият президент на ITF Дейвид Хагърти, а ето какво точно каза той: 

"По план до 2030 година ще увеличим броя на практикуващите тенис с поне 30 милиона, като това ще се отрази и на професионалната сцена. Макар и последните 18 месеца да не бяха никак лесни, спортът ни се развива с невиждана до момента скорост.

В глобален мащаб има над 87 милиона души, които се занимават с тенис, разположени в 41 различни страни. Това е ръст от 4.5% в рамките на едва две календарни години.", завърши изявлението си президентът на ITF. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Промяната в тениса през годините или какво сочат данните от проучавнията Диана Андреева
Теми:  
ITF | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook