Пропадането продължава: Топ поставеният Руне се провали срещу играч извън топ 150 в Ханджоу

от в 00:31 на 22.09.2024
Елеонора Александрова

Разочароващият сезон за Холгер Руне продължава. Датчанинът, който бе топ поставен в схемата на турнира в Ханджоу отпадна още във втория кръг на надпреварата от световния номер 160, Ясутака Учияма. 32-годишният японец записа своята най-голяма победа в кариерата си и се наложи с крайното 7:5 6:4 за 1 час и 42 минути игрово време, за да оформи мач срещу Марин Чилич в битка за полуфиналите.

Още в самото начало по-високоранкираният тенисист играеше много под очакваното ниво. Скандинавецът взимаше прекалено прибързани решения, докато аутсайдерът бе доста по-търпешив в разиграванията.

Това позволи на азиатеца да реализира пробив още в първия сервис гейм на опонента си. Развитието на мача не се промени през по-голямата част на сета, докато не се стигна до 5:4, когато Учияма сервираше за сета.

В този момент непрежението повлия върху представянето на азиатеца и ветеранът допусна серия от неточности, които помогнаха на Руне да стигне до паритет в геймовете.

Това обаче се оказа и последното положително нещо за бившия номер 4 в хода на срещата, тъй като японецът отново пое инициативата в свои ръце и печелейки следващите два гейма, той поведе в отделните сетовете.

Втората част започна значително по-добре за първия поставен, който демонстрира по-голямата си класа и скоропостижно поведе с 3:1.

Руне обаче не можа да се възползва от този подем в представянето си и неизменно трепваше в най-важните моменти, което го изнерви допълнително. Учияма пък беше достатъчно солиден, за да се възползва от проблемите на опонента си и взе 5 от следващите 6 гейма, за да нанесе трето поредно поражение на скандинавеца, който ви напомняме, че взе едва 7 гейма срещу Брендън Накашима в първия кръг на US Open.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пропадането продължава: Топ поставеният Руне се провали срещу играч извън топ 150 в Ханджоу Елеонора Александрова
Теми:  
atp | Обзори | ханджоу | холгер руне | ясутака учимя

Коментари





Следвайте ни в Facebook