Просто отказва да окачи ракетата: Неостаряваща Кербер взе нова жертва и е на 1/8-финал в Париж!

от в 17:13 на 29.07.2024
Георги Димитров

Приказката за Анджелик Кербер на Олимпиадата в Париж продължава. След като обяви, че това ще е последния турнир в кариерата ѝ, германката продължава уверено към 1/8 финалите след победа в 3 сета над румънката Жаклин Кристиан. Кербер се нуждаеше от 2 часа и 18 минути, за да оформи крайното 6:4 3:6 6:4. Така тя записа още една страхотна победа, след двусетовата такава в първи кръг срещу Наоми Осака и по този начин бившата номер 1 напомни за най-добрите си години в тениса.

Кербер започна вдъхновено срещата и стигна до 3 точки за пробив още в първия гейм, но румънката съумя да вземе подаването си след няколко добри разигравания. Все пак пробива не закъсня и германката поведе с 3:2, а през целия първи сет бе толкова стабилна на сервис, че не даде нито една точка за пробив на съперничката си, което е рядко срещано в женския тенис. 3-кратната "мейджър" шампионка държеше над 70% вкаран първи сервис и също толкова висока успеваемост при спечелените точки на 1-во и 2-ро подаване, като така спечели откриващата част с 6-4.

С началото на вторият сет събитията се обърнаха и Кристиан стана по-активната тенисистка. Нещата се развиха по абсолютно идентичен начин, като този път румънката пропусна 3 точки за пробив в първия сервис гейм на Кербер, но проби при следващата възможност и със своите 88% спечелени точки на първо подаване на свой ред не даде дори точка за брейк на Кербер. Така с резултат 6-3 по-младата тенисистка възстанови равенството в отделните части.

Умората и при двете започна да се натрупва и грешките от двете страни на мрежата зачестяваха все повече, а това доведе и до голяма порция пробиви в началото на 3-тия сет. Тенисистките си размениха по 2 брейка от първите 6 гейма, но все пак резултата продължаваше да е равен.

Кербер рискуваше една идея повече и това и донесе 2 директни мачбола при 5-4 и 40-15 при сервис на Кристиан. Румънката отрази и двете точки по великолепен начин, но загуби концентрация и последва 3-ти мачбол, който този път Кербер не пропусна и спечели мача, отлагайки с поне още един мач отказването си от професионалния тенис.

В трети кръг 36-годишната германка ще играе срещу представителката на Канада, Лейла Фернандес, след като днес бившата финалистка от US Open победи испанката Кристина Букша в 2 сета.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Просто отказва да окачи ракетата: Неостаряваща Кербер взе нова жертва и е на 1/8-финал в Париж! Георги Димитров
Теми:  
wta | Анджелик Кербер | Обзори | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook