Провал за топ поставената в Линц: Световната номер 34 взе реванш от Сакари за United Cup

от в 20:27 на 11.02.2023
Мартин Петков

Мария Сакари в началото на тазгодишния тенис сезон ни предостави двете лица в играта си, след като играеше на изключително ниво на австралийска земя, ала при първия си колеблив мач рухна психически и отпадна разочароващо в третия кръг на Аустрелиън Оупън. През настоящата седмица пък гъркинята се завърна на корта за надпреварата в Линц, където в ролята си на единствена представителка на топ 10 безпроблемно достигна до полуфиналната фаза, в която обаче в хода на днешния ден се сгромоляса срещу шестата поставена Петра Мартич и хърватката, сътворявайки обрат, взе реванш от именитата си противничка за поражението си от нея на United Cup - 3:6 6:3 6:4. С този си сензационен успех световната номер 34 се класира за финала в състезанието, където ѝ предстои да се изправи срещу осмата поставена в схемата - Анастасия Потапова.

Откриващият сет на двубоя ни направи свидетели на множество интригуващи ситуации, които до голяма степен биваха продиктувани от слабото сервиране на двете балкански тенисистки, но в крайна сметка фаворитката остана по-стабилна и след пет отразени брейкбола съумя да реализира единствения пробив, с което направи първата крачка към място в мача за отличието.

Втората част представляваше същинска разруха за световната номер 7, която беше напълно обезличена от аутсайдерката при размените от дъното на корта, и след като гъркинята загуби три от общо четирите си подавания, то Мартич възстанови равенството в общия резултат на срещата и изпрати сблъсъка в заключителната му фаза.

В нея нищо, от видяното до момента, не беше същото и наблюдавахме сериозно превъзходство от страна на сервиращите, което ни отведе до преломния момент, настъпил в деветия гейм. Тогава Сакари подаваше при резултат 4:4 и дори разполагаше с аванс от 40:30, но въпреки това нервите и напрежението взеха връх над нея, докато хърватката остана спокойна в действията си и материализира единствения си шанс за пробив, преди броени минути по-късно да подпечата гръмката си победа.

В другия полуфинален сблъсък, изиграл се по-рано през деня, проследихме трисетова битка между осмата поставена в схемата - Анастасия Потапова, и олимпийската вицешампионка Маркета Вондроушова, която на старта при участието си в австрийския град елиминира Виктория Томова. Двубоят в по-голямата част от времето биваше контролиран до голяма степен от световната номер 44, която за четвърти пореден път в хода на седмицата триумфира след изиграването на пълния формат на срещата - 6:1 6:7(4) 6:3, с което рускинята ще има възможността през утрешния ден да си оспорва титлата в Линц с Петра Мартич.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Провал за топ поставената в Линц: Световната номер 34 взе реванш от Сакари за United Cup Мартин Петков
Теми:  
wta | анастасия потапова | линц | мария сакари | маркета вондроушова | петра мартич

Коментари





Следвайте ни в Facebook