Провокации, "контузия" и отразен мачбол: Мръсните номера на Руне го спасиха срещу Нишикори

от в 14:32 на 29.09.2024
Елеонора Александрова

Холгер Руне е полуфиналист на турнира в Токио. Датчанинът сътвори обрат в един изключително противоречив мач срещу представителя на домакините, Кей Нишикори, след като ветеранът сервираше за победа във финалния сет, но накрая шестият поставен наложи с крайното 3:6 6:2 7:5 за 2 часа и 15 минути, за да намери място във финалната четворка, където ще се изправи срещу френския талант Артур Фис или действащия шампион Бен Шелтън.

Още в самото начало японецът беше много по-стабилния от двамата на корта. Бившият "мейджър" финалист бе почти безпогрешен в разиграванията, за разлика от младия си опонент, чиито неточности се множаха много бързо. Това позволи на Нишикори да реализира пробив още във втория гейм на мача, а местният любимец демонстрира много убедително представяне в следващите си подавания, за да запази преднината си и заслужено да поведе в сетовете.

Руне повиши качеството си на игра във втората част, докато умората при по-опитния му съперник постепенно започваше да оказва своето влияние. 21-годишният играч се възползва от новосъздалата се ситуация на корта и движеше своя опонент от ъгъл в ъгъл, като след 2:2 влезе в серия от 4 поредни гейма и така вкара сблъсъка в трети решителен сет.

Финалната част се превърна в истински игра на нерви за двамата тенисисти. "Самурая" показа, че не е готов да се предаде срещу 14 години по-младия от него опонент и в седмия гейм успя да си осигури аванс от пробив за 4:3.

Точно тогава Руне реши, че има контузия в коляното, която по никакъв начин не се беше проявила видимо до този момент и неговите действия бяха по-скоро с тактическа цел. Скандинавецът дори обвини своя съперник, че използва неправомерно треньорска помощ и същевременно не спираше да провкира с жестове изкличтелно уважителната японска публика.

Тези мръсни номера помогнаха на младока да се завърне в играта, след като той изоставаше с 3:5 и беше изправен пред мачбол. Руне влезе в много силна серия в последните минути, пеелейки мача с 4 поредни гейма в своя полза, но надали си спечели дори и един нов фен в Токио.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Провокации, "контузия" и отразен мачбол: Мръсните номера на Руне го спасиха срещу Нишикори Елеонора Александрова
Теми:  
atp | кей нишикори | Обзори | токио | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook