Пълен хаос на Мастърса в Шанхай: Турнирът вече се играе на закрити тренировъчни кортове

от в 10:49 на 07.10.2024
Калоян Соколов

Програмата на Мастърса в Шанхай меко казано изостава, след като в събота редица започнали мачове бяха прекъснати, а на следващия ден не се изигра нито една точка на страничните арени, а покривът на централния корт изобщо не беше в състояние да спаси домакините.

И докато големите звезди от ранга на Яник Синер, Карлос Алкарас и Даниил Медведев още вчера подпечетатаха мястото си на осминафиналите, то Григор Димитров и още 17 състезатели дори не бяха изиграли срещите си от втория кръг на състезанието. 

Тази сутрин проливните дъждове продължиха с пълна сила и това наложи домакините да импровизират, вкарвайки в употреба тренировъчните кортове, като турнирът се превърна от открит в закрит за част от тенисистите, които бяха принудени да изиграят двубоите си в зала. 

Това обстоятелство със сигурност беше минус за поставени състезатели като Лоренцо Музети и Джордън Томпсън, които не се чувстват особено комфортно на бързи закрити кортове и бързо напуснаха борбата за трофея в китайския мегаполис, а ситуацията беше също толкова неприятна и за играчите, които нямат мачове през днешния ден, защото на практика нямаше къде да намерят място за тренировка в комплекса.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пълен хаос на Мастърса в Шанхай: Турнирът вече се играе на закрити тренировъчни кортове Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook