Пълен разгром: Водачът в Next Gen ATP Finals загуби отново и напусна турнира още в групите

от в 03:43 на 11.11.2022
Мартин Петков

По-рано днес научихме крайният облик на Зелената група на Next Gen ATP Finals и имената на двамата състезатели, които продължават напред към полуфиналите - Брандън Накашима и Иржи Лехечка. Погледите обаче несъмнено бяха насочени към развоя и последните срещи от Червената, в която Доминик Щрикер изненадващо постигна три победи и я оглави, докато за негова сметка Джак Дрейпър и местния представител Лоренцо Музети, който е и топ поставен в турнира, трябваше да се изправят в директен сблъсък помежду си за място във финалната четворка на състезанието. Срещата протече изцяло на ракетата на левичаря от Великобритания, който сервираше чудесно и беше клиничен пред всеки открил му се шанс, за да разочарова домакините, като надиграе и елиминира техния любимец и фаворит за трофея - 4:1 4:0 4:3(3). С това полуфиналите в Милано бяха оформени, като те са в състав - Иржи Лехечка срещу Доминик Щрикер; Джак Дрейпър срещу Брандън Накашима.

Още от самото начало на двубоя нервността в играта на италианеца беше лесно забележима, след като той прибързваше в търсенето на уинър и ударите му често не намираха очертанията на корта. Дрейпър от своя страна не поемаше рискове инициатива и макар да нямаше успеваемостта на съперника от 85% вкаран първи сервис, то той се представяше блестящо на ретур и реализира пробив при второто подаване на световния номер 23, отмъквайки откриващия сет. Втората част представляваше пълен погром за Музети, който по нищо не се доближаваше до представянето си от последните месеци в Тура и бъркаше неистово при всеки свой контакт с топката, докато британецът същевременно се намираше на обратния полюс и неточности в играта му липсваха, за да станем свидетели на четири безответни гейма в актива му и втори сет на сметката.

В третата част световният номер 41 отново доминираше видимо, като на бърза ръка си осигури два брейкбола, ала италианецът не се поддаде на напрежението, за да ги отрази и предизвика изиграването на тайбрек. В него левичарят на два пъти поведе с мини пробив, който обаче Музети скоропостижно заличаваше и смяната на полетата дойде при паритет - 3:3 точки. В последвалите минути Дрейпър се погрижи изцяло да демонстрира превъзходството си в днешния ден над фаворита за трофея, като не му отпусна повече нито пункт и се поздрави с победата, което го класира напред към полуфиналите, а за Лоренцо остава горчивината от провала на домашната сцена.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пълен разгром: Водачът в Next Gen ATP Finals загуби отново и напусна турнира още в групите Мартин Петков
Теми:  
atp | next gen atp finals | джак дрейпър | доминик щрикер | лоренцо музети | милано

Коментари





Следвайте ни в Facebook