Пълна доминация: Лазаров загуби само 2 гейма на финала и е шампион в Созопол!

от в 14:16 на 16.10.2022
Мирела Николова

Александър Лазаров безспорно впечатли с изявите си по време на тазгодишния Sofia Open, където надделя над Иржи Лехечка на старта, а впоследствие остана на две точки от нов престижен успех над четвъртия поставен в схемата Лоренцо Музети. Тази загуба не бе никак лесна за приемане от българина, който обаче изглежда, че вече е успял да преглътне въпросното поражение, приемайки "уайлдкард" за надпреварата от сериите "Фючърс" в Созопол.

В хода на турнира Алекс постигна два поредни обрата, единият от които над друг наш сънародник в лицето на Александър Донски, за да достигне до финалната битка в състезанието. Там го очакваше сблъсък с поставения под номер две и световен №464 Владислав Орлов, който обаче не успя да окаже никаква съпротива на родния ни представител, и така нашето момче триумфира след повече от категоричното 6:1 6:1. 

Българинът наложи пълна доминация още от самото начало на мача, като благодарение на стабилността в играта си както от дъното на корта, така и в близост до мрежата си изгради комфортна преднина от два пробива и 5:0. Сервирайки за успеха в сета, Алекс бе изправен пред два брейкбола, но те бързо бяха заличени след нови светкавични комбинации от негова страна, и не след дълго той взе предимство в отделните части.

Ситуацията на корта остана непроменена и във втория сет, където Лазаров продължи да надиграва съперника си по всеки един показател. Пробив на нула още в първото подаване на опонента донесе допълнително спокойствие в действията на топ поставения, който скоро след това осъществи нови два брейка, за да се поздрави с крайната победа след само час и 6 минути игра.

Източник снимка: LAP.bg

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пълна доминация: Лазаров загуби само 2 гейма на финала и е шампион в Созопол! Мирела Николова
Теми:  
ITF | александър лазаров | бгтенис | Обзори | созопол | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook