Пълна доминация: Шампионите от US Open останаха непобедени и вдигнаха трофея в Торино!

от в 19:00 на 20.11.2022
Мирела Николова

Раджийв Рам и Джо Солсбъри трябваше да преглътнат тежко поражение в двубоя за титлата на Nitto ATP Finals през миналата година, но по-рано през днешния ден те изиграха безупречен мач срещу четвъртите поставени в схемата Никола Мектич и Мате Павич, за да триумфират с първия трофей от Финалния Мастърс. В първокласен двубой американо-британското дуо демонстрира безпогрешна игра от първата до последната точка и заслужено надделя с крайното 7:6(4) 6:4.

В хода на седмицата Рам и Солсбъри не допуснаха нито една загуба и запазвайки съвършен баланс от 5:0 победи, завоюваха своята девета титла като тандем, като по-рано през сезона вдигнаха трофея на US Open и триумфираха на Мастърсите в Монте Карло и Синсинати.

Всеки от тандемите показа впечатляваща стабилност от сервис линията в откриващата част, поради което почти напълно отсъстваха възможности за посрещащите. Така се стигна до тайбрек, в който британо-американската двойка увеличи дълбочината на ретурите си, което в комбинация с перфектната им игра на мрежата ги изведе до успех в отделните части.

Рам и Солсбъри пренесоха устрема си в началото на втория сет, където още в самото начало се възползваха от две двойни грешки на Павич, за да си изградят ранна преднина от 2:0. Впоследствие те не позволиха спад в представянето си нито за секунда и не оставяйки никакви шансове на противниците си за връщане на брейка, скоро можеха да ликуват с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пълна доминация: Шампионите от US Open останаха непобедени и вдигнаха трофея в Торино! Мирела Николова
Теми:  
atp | nitto atp finals turin | джо солсбъри | Обзори | раджив рам

Коментари





Следвайте ни в Facebook