Пълна доминация: Синер показа на Медведев, че е все по-далеч от върха и е 1/2-финалист в Шанхай

от в 09:58 на 10.10.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев още в началото на седмицата призна колко много не харесва топките в Шанхай, които определи като "мъртви" и сподели, че Яник Синер и Карлос Алкарас стават още по-големи фаворити при тези условия.

Тези думи на руснака изглеждат са с все по-голяма тежест, като самият той трябваше да отпие от горчивата чаша на това пророчество и днес именно Синер разгроми бившия шампион в турнира, за да се класира за 1/2-финалите на турнира - 6:1 6:4.

По този начин световният номер едно записа седма победа в последните си 8 мача с Медведев и вече имаме паритет от 7:7 в техните двубои, след като само допреди година време московчанинът имаше аванс от 6:0 в съперничеството им.

Успехът на Синер означава, че той ще играе за първи път в кариерата си във финалната четворка на Мастърс състезанието в китайския мегаполис, а там можем да станем свидетели на нова епика между него и Карлос Алкарас, ако днес Карлитос съумее да се справи със съпротивата на Томаш Махач.

Първият сет се превърна в същинска наказателна акция, след като световният номер едно го грабна за едва 26 минути. Италианецът загуби само две точки в откриващите три гейма, след което петият поставен намали изоставането си на 1:3, но впоследствие Медведев имаше сили за само още 3 взети точки в заключителните 3 гейма на частта, която Синер приключи с близо 4 пъти повече уинъри спрямо непредизвикани грешки.

Руснакът показа желание да се бори във втория сет и поддържаше преднина в резултата до 2:1, само че видимо той изпитваше проблеми в областта на рамото и не можеше да генерира обичайната си висока скорост на сервис, а по-високоранираният играч се възползва от това и на следващата почивка вече водеше с 3:2. Оттам насетне връщане в мача за бившия номер едно нямаше и южнотиролецът подържаше с лекота преднината си, пресичайки финалната линия в двубоя за едва 1 час и 24 минути игрово време.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пълна доминация: Синер показа на Медведев, че е все по-далеч от върха и е 1/2-финалист в Шанхай Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | шанхай | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook