Пълна катастрофа за топ поставения: Световният №67 "отвя" Тиафо и е сред топ 4 в Далас!

от в 06:53 на 10.02.2024
Мартин Петков

Франсис Тиафо претърпя поредно болезнено поражение през новия сезон, след като разочарованията за него на корта продължиха и на родна земя, като той отпадна от битката за титлата на АТР 250 турнира в Далас. Бившият полуфиналист от US Open, който беше в ролята на топ поставен, вчера съумя да открие победоносно кампанията си в надпреварата, ала в хода на днешния ден остана бледа сянка на себе си и сънародникът му Маркос Гирон го разгроми за малко над час игра - 6:1 6:4. С това световният номер 67 подпечата класирането си за финалната четворка в състезанието, където му предстои да премери сили с шампиона от Sofia Open - Адриан Манарино.

Началото на двубоя се оказа изпълнено с въпросителни за Тиафо, който грешеше безвъзвратно в разиграванията, целейки обилно количество рамки, което позволи на Гирон да зададе своя ритъм в сблъсъка и той се откъсна напред в резултата с двоен пробив аванс. Впоследствие по-високоранкираният американец най-после стабилизира до известна степен подаването си и се разписа в резултата, за да избегне "геврека", но силите му не стигнаха за нещо повече и световният номер 67 заслужиха успеха в откриващия сет.

Втората част пък далеч не ни предложи по-различна картина на корта и прекомерният брой неточности от ракетата на топ поставения му костваше прескъпо във всеки един аспект, като макар и да отстоя дебютното си подаване, то в дългосрочен нямаше как да остане равностоен на Гирон, който скоропостижно се сдоби с предимство от брейк. Оттам насетне считаният за аутсайдер тенисист преди срещата пое лидерската палка в размените от основната линия и остана безупречен на начален удар, за да узакони триумфа си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пълна катастрофа за топ поставения: Световният №67 "отвя" Тиафо и е сред топ 4 в Далас! Мартин Петков
Теми:  
atp | далас | маркос гирон | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook