Пълна липса на уважение: Руне с ругатни към Лаяни след спорно решение на финала в Базел

от в 15:14 на 31.10.2022
Калоян Соколов

Холгер Руне категорично затвърди реномето си на един от най-талантливите млади тенисисти с представянето си през настоящия сезон и напълно заслужено тийнейджърът днес направи дебюта си в топ 20, като още по-впечатляващото е, че Руне достига до това постижение на по-ранна възраст от Роджър Федерер. Същевременно обаче младокът все още среща трудности с овладяването на своя нрав и често попада в конфликтни ситуации на корта.

Именно на подобна сцена станахме свидетели по време на вчерашния финал в Базел между 19-годишния датчанин и Феликс Оже-Алиасим. Въпросният двубой беше спечелен в последователни сетове от канадеца, който завоюва третата си поредна титла в ATP Тура, само че Руне определено може да има претенции към едно от отсъжданията на Мохамед Лаяни в края на втория сет, когато геймовете бяха 5:5.

Тогава екранът зад гърба на Оже-Алиасим се изключи, което разсея скандинавеца и той спря да играе във въпросната точка, но не последва никаква реакция от страна на главния съдия и малко по-късно световният номер 8 реализира решителен за изхода на мача пробив. Това изкара извън равновесие Руне, чиито ругатни по адрес на арбитъра не спряха в рамките на следващата почивка, а ето и какво гласеше по-цензурната част от неговата тирада към шведа:

"Какво правиш, по дяволите? Шегуваш ли се с мен? Ти унищожаваш играта. Как можа да не видиш това? Правиш толкова голяма грешка в изключително важен момент и си толкова горд със себе си, че дори не можеше да ме погледнеш. Измами ме, а се държиш все едно си крал" - гласяха нападките на младока към Лаяни.

Съдията на стола пък помоли финалиста от София да се държи с нужното уважение към него, за да може да го изслуша и призна как действително би спрял разиграването, ако беше забелязал отминалото явление.

В крайна сметка случилото се породи множество дискусии в социалните медии и немалко фенове осъдиха поведението на датчанина, ала той дори влезе в спор с голяма част от тях и публикува видео от спорния момент, където категорично може да се види, че играчът е в правотата си да оспорва самото отсъждане, но със сигурност не и да използва подобен вид епитети.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пълна липса на уважение: Руне с ругатни към Лаяни след спорно решение на финала в Базел Калоян Соколов
Теми:  
аtp | любопитно | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook