Първа Чаланджър победа: Пьотр Нестеров върза геврек на 6-ия поставен и го отстрани в Добрич!

от в 11:52 на 20.08.2024
Калоян Соколов

Пьотр Нестеров (световен номер 439) записа своята първа победа в кариерата си в основната схема на Чаланджър. Това се случи на чисто новата надпревара от категория ATP Challenger 50 в Добрич. 21-годишният ни талант се намира в отлична форма през последните месеци, като миналата седмица достигна до полуфиналите на 25-хилядника в швейцарския град Мутенц, а преди това преодоля успешно пресявките на Чаланджъра във Верона.

Пьотр получи "уайлд кард" за основната схема на състезанието, провеждащо се на червените кортове на тенис клуб "Изида" и се възползва оптимално от своя шанс, надделявайки на старта над шестия поставен Чезар Крету (световен номер 297) - 6:0 7:6(3) за 1 час и 39 минути игрово време. Така Нестеров ще прибави 4 точки към актива си за световната ранглиста и се очаква да регистрира скок с около 20-ина позиции, което ще го приближи максимално до дебют в топ 400 на света.

Откриващата част се превърна в 25-минутна наказателна акция на родния ни представител, която стартира и приключи с нулев гейм в негова полза, а Крету завоюва едва 5 точки на собствен сервис. 7-кратният фючърс шампион беше абсолютно безпомощен и не намираше никакво противодействие за играта на българина и резонно се стигна до инкасиран "геврек" от страна на по-високоранкирания тенисист.

Вторият сет беше далвч по-оспорван, като нашият сънародник на два пъти трябваше да наваксва пробив изоставане, но не спря да се бори и обърна нещата от 3:5 до 6:5 в своя полза. Нестеров дори имаше 4 мачбола в следващия сервис гейм на румънеца, но световният номер 297 оцеля и доведе нещата до тайбрек. Там Пьотр в самото начало се откъсна напред с 3:0 и поддържаше аванса си плътно до 6:3, когато шестият поставен предаде мача с двойна грешка.

В следващия кръг за Пьотр предстои среща с испанеца Николас Санчес Искиердо, който за съжаление надви с 6:3 6:4 Янаки Милев и така няма да наблюдаваме среща между двамата добри приятели и двойкови партньори, но все пак ще ги видим заедно на корта в състезанието при тандемите, където днес ще премерят сили с испанците Карлос Лопес Монтагуд и вече споменатия Никола Санчес Искиердо.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първа Чаланджър победа: Пьотр Нестеров върза геврек на 6-ия поставен и го отстрани в Добрич! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | добрич | Обзори | пьотр нестеров | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook