Първа голяма изненада при дамите: Тенисистката с най-много победи за сезона напусна ИУ

от в 10:03 на 11.03.2023
Мартин Петков

Белинда Бенчич от началото на новия сезон демонстрира сериозен възход в своето представяне и напомни за играта си, откогато триумфира със златния медал на Олимпиадата в Токио, след като все още може да се нарече тенисистката с най-много победи в Тура за 2023-та, а именно цели 16 успеха, донесли ѝ титлите в Аделаида и Абу Даби. Швейцарката, която капитулира пред умората в последната си поява на корта преди близо три седмици и отпадна безславно на WTA 1000 надпреварата в Дубай, през вчерашния ден трябваше да претърпи разочарование на турнира от същата категория в Индиън Уелс, след като сънародничката ѝ Жил Тайхман сътвори пълен обрат, за да елиминира представителката на топ 10 още във втория кръг - 3:6 6:3 6:3. С този си сензационен успех над своята партньорка в състезанието на двойки, световната номер 39 се класира за третия кръг и ще срещне Ребека Патерсон.

Първата ракета на Швейцария имаше летящ старт на двубоя, при който доминираше своята добра приятелка във всеки един аспект и често навлизаше навътре в корта в търсене на печеливш удар, което ѝ донесе множество дивиденти, сред които два пробива на сметката. Тайхман въпреки това не се отказа да се бори, като усърдната ѝ работа я възнагради с частично редуциране на пасива ѝ, но световната номер 9 не допусна повече колебания в нивото си и причисли откриващия сет към актива си.

С настъпването на втората част по-нискоранкираната швейцарка все по-уверено разгърна потенциала си и реализира пробив още в дебютното подаване на имената си сънародничка, но не издържа на високото темпо и скоропостижно авансът ѝ беше заличен. Бенчич в този момент наглед възстанови лидерската си позиция на корта, като си върна инициативата, но в желанието си да е агресивно рискува да допусне огромен брой грешки, които се оказаха пагубни за нея и световната номер 39 изравни резултата в отделните сетове.

На старта на решителната трета част двете швейцарки си размениха по един колебливо спечелен гейм на начален удар, което беше последвано от преломният момент на срещата, настъпил при сервис на фаворитката. Бенчич видимо излъчваше спокойствие, напълно логично, предвид факта че е тенисистката с най-много победи за сезона, но именно това подхождане със снизхождение към ситуацията изигра лоша шега на световната номер 9, която инкасира пробив от ситуация 40:0. Крахът за олимпийската шампионка не спря дотук, след като допусна да изгуби и следващото си подаване, при което Тайхман макар и да имаше известни затруднения, сложи точка на спора в съревнованието от втория си опит на начален удар.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първа голяма изненада при дамите: Тенисистката с най-много победи за сезона напусна ИУ Мартин Петков
Теми:  
wta | белинда бенчич | жил тайхман | индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook