Първа победа и в карето: Григор придоби лидерската роля при двойките и донесе успех на "Каните"

от в 16:41 на 23.12.2023
Мартин Петков

Григор Димитров продължава страхотното си представяне на надпреварата с демонстративен характер World Tennis League и се поздрави с първата си победа в карето. Най-добрият български тенисист, който защитава цветовете на тима на "Каните", за втори пореден ден излезе на корта рамо до рамо със световния номер 140 Лойд Харис и макар вчера двамата да загубиха в тайбрек, то днес демонстрираха значително подобрение в разбирателството си и надвиха тандема Хуберт Хуркач / Каспър Рууд, представляващ отбора на "Ястребите" - 6:4.

По този начин първата ни ракета и южноафриканецът донесоха летящ старт на селекцията в заключителния сблъсък от първия етап на състезанието в Абу Даби, като "Каните" вече разполагат с преднина от 6:4 точки в съревнованието.

Откриващата фаза на двубоя до голяма степен се оказа лишена от интригуващи моменти, след като всеки от четиримата мъже в карето разчиташе на оптималното равнище на първото си подаване. Първи с проблеми на сервис се сблъска полско-норвежката двойка, което бе породена от страхотната игра на Димитров в близост до мрежата, който с действията си предизвика повече риск в ударите на съперниците и съответно станахме свидетели на повече грешки в тяхното представяне, за да видим и първия пробив в срещата.

Мигновено обаче световният номер 140 не съумя да затвърди спечеленото предимство при заставането си на начален удар и Рууд / Хуркач се възползваха от това да осъществят светкавичен рибрейк, но броени минути по-късно бяхме отведени до фундаменталния десети гейм, когато Григор пое лидерската роля в мача и реализира три успешни атаки, довели "Каните" до нов пробив и победата в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първа победа и в карето: Григор придоби лидерската роля при двойките и донесе успех на "Каните" Мартин Петков
Теми:  
world tennis league | бгтенис | григор димитров | каспър рууд | лойд харис | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook