Първа победа в ATP Тура от 15 месеца: Кареньо Буста сътвори обрата на обратите в Монреал!

от в 09:52 на 07.08.2024
Калоян Соколов

15 месеца - точно толкова отсъстваше Пабло Кареньо Буста от кортовете, след като получи тежко нараняване на десния лакът и премина през две операции. Бившият номер 10 се завърна на тазгодишния Ролан Гарос, след като преди това за последно беше играл в Ротердам през миналия сезон. Завръщането обаче не протичаше никак гладко за 33-годишния ветеран, който загуби 4 от 5-те си мача след обратната си поява на корта и беше надиграван категорично дори и в Чаланджър Тура.

Всичко обаче се промени през вчерашния ден за настоящия номер 799, когато той стъпи на своите най-любими кортове в света, а именно тези в Монреал, където през 2022-ра завоюва своята първа и досега единствена Мастърс титла в кариерата си.

Кареньо Буста осъществи фамозен обрат на старта срещу Фабиан Марожан, след като изоставаше със сет и два пробива (6:7 2:5), но световният номер 49 пропиля мачбол във всеки един от двата си опита да сложи точка на спора при собствен сервис.

В крайна сметка чудото се случи, след като бившият шампион се наложи с крайното 6:7(8) 7:6(6) 6:3 за 2 часа и 40 минути игрово време, а в следващия кръг испанецът ще премери сили с 13-ия поставен Холгер Руне, срещу когото е губил само един сет в 3-те им досегашни срещи.

Ибериецът определено имаше за какво да съжалява през откриващата част, където водеше с пробив и имаше общо 3 сетбола в последвалия тайбрек, но фаворитът взе своето и изглеждаше сигурен победител при аванс от сет и 5:2 в своя полза. Кареньо Буста обаче имаше други планове, след коато реализира два поредни пробива, а Марожан изглежда, че така и не можа да се възстанови от пропуснатите мачболи, тъй като предаде решителната част за само 30 минути игра, инкасирайки нови два брейка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първа победа в ATP Тура от 15 месеца: Кареньо Буста сътвори обрата на обратите в Монреал! Калоян Соколов
Теми:  
atp | монреал | Обзори | пабло кареньо буста

Коментари





Следвайте ни в Facebook