Първа победа за бившия финалист: Тийм се разправи със световния №60 на старта в Мюнхен

от в 17:51 на 18.04.2023
Мартин Петков

Доминик Тийм с настъпването на клей сезона напомни частично с изявите си досега за славните си дни на корта, като се завърна на победния път на турнира в Ещорил, където достигна четвъртфиналите, преди впоследствие на Мастърса в Монте Карло да инкасира поражение във втория кръг от бъдещия вицешампион Холгер Руне. Още днес пък австриецът трябваше да излезе на корта в Мюнхен за откриващия си двубой в АТР 250 турнира, където е бивш финалист, като жребият му отреди на старта да се изправи срещу намиращия се в серия от седем поредни загуби Констант Лестиен. Някогашният номер три пък на свой ред грабна шанса си от наглед благоприятния жребий, който имаше, като сломи французина след 6:3 и отказване, за да си гарантира среща във втория кръг с шампиона от Sofia Open - Марк-Андреа Хюслер.

Форхендът на Тийм изглеждаше напълно реабилитиран в началните минути и австриецът тормозеше сериозна съперника си с дълбочината на своите ретури, което му позволяваше на два пъти да излиза напред с пробив. Отново обаче постоянството продължаваше да отсъства в действията на някогашния шампион от US Open, който влизаше в необясними серии от грешки и равенството беше възстановено за 3:3. Тогава Доминатора реши да заиграе по-процентен тенис и конструираше всяко едно разиграване изключително внимателно, а това му донесе серия от 11 поредни точки, както и спечелването на откриващия сет.

Втората част започна с ранен шанс за пробив пред французина, но точно тогава Лестиен се контузи и две точки по-късно реши да прекрати участието си в двубоя, като така австриецър намери място на 1/8-финалите след едва 43-минутен престой на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първа победа за бившия финалист: Тийм се разправи със световния №60 на старта в Мюнхен Мартин Петков
Теми:  
atp | доминик тийм | констан лестиен | мюнхен

Коментари





Следвайте ни в Facebook