Първа титла като майка: Свитолина ликува с трофея в Страсбург само 7 месеца след раждането

от в 17:59 на 27.05.2023
Мирела Николова

През настоящата седмица Елина Свитолина се доближи до най-доброто си ниво на игра и заслужено се класира за финалния сблъсък на WTA 250 турнира в Страсбург. Там я очакваше двубой срещу световната №66 Анна Блинкова, но руската представителка не оказа почти никаква съпротива на бившата №3 и така украинката триумфира след 6:2 6:3, за да завоюва своята 17-а титла в кариерата и първа от надпреварата в Чикаго 2021-ва насам. 

Свитолина наложи изключително високо темпо на игра още от началните минути и се оттегли на първата почивка с аванс от два пробива и 3:0. Тя пласираше ударите си дълбоко в противниковата половина и изцяло държеше инициативата в разиграванията, дочаквайки неточност от отсрещната страна. Така украинката безпроблемно опази преднината си и съвсем скоро успя да достигне до крайния успех в сета.

Втората част не предложи нищо по-различно, тъй като украинската представителка навлизаше много агресивно в разиграванията още с ретура си и отново бързо излезе напред с преднина от 3:0. Макар впоследствие на свой ред Свитолина да позволи инкасиране на два пробива, то трети брейк в нейна полза предреши крайния ѝ триумф.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първа титла като майка: Свитолина ликува с трофея в Страсбург само 7 месеца след раждането Мирела Николова
Теми:  
wta | елина свитолина | Обзори | страсбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook