Първа титла на трева: Касаткина сломи финалистка от Шлема и грабна купата в Ийстбърн!

от в 16:32 на 29.06.2024
Елеонора Александрова

Дария Касаткина е шампионката на Ийстбърн. Първата ракета на Русия победи финалистката от US Оупън през 2021-ва година, Лейла Фернандес, с 6:3 6:4 и се поздрави с дебютната си титла на трева в кариерата и седма общо в своята кариера, след като през миналата година загуби на финала в същия турнир от Мадисън Кийс.

Представителката на топ 15 разчиташе на отличните си умения си на ретур и реализира пробив още в първия сервис гейм на опонентката си. Канадката обаче постепенно започваше да вдига нивото си на игра и при 3:2 бившата номер 12 притискаше сериозно Касаткина, но рускинята удържа на атаката на съперничката си, печелейки гейм предложил цели 11 равенства и оттам насетне нямаше трудности да запази преднината си до края на сета - 6:4.

Началото на втората част бе аналогично на това на първата. Световната номер 14 отново реализира брейк в първия сервис гейм на Фернандес. След 3:0 обаче темпото на играта на по-високо ранкираната тенисистка започваше да спада. Неточностите, които преобладаваха в ударите ѝ, позволиха на младата северноамериканка да сътвори обрат и дори да бъде в ролята на водеща в сета. При резултат 4:3 в полза на "мейджър" финалистката, Касаткина отново напомни на себе си от първата част и печелейки следващите три гейма, триумфира в Ийстбърн!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първа титла на трева: Касаткина сломи финалистка от Шлема и грабна купата в Ийстбърн! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | дария касаткина | ийстбърн | лейла фернандес | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook