Първа титла от 3 години насам: Скандалната Путинцева изненадващо грабна трофея в Бирмингам!

от в 15:41 на 23.06.2024
Елеонора Александрова

Юлия Путинцева се радва на силен сезон тази година. Втората ракета на Казахстан при дамите е известна със своите провокации и недотам спортсменско поведение на корта, но напоследък е оставила тенисът да говори вместо нея и тя се завърна в топ 50 и стигна до 1/4 финал на турнир на ниво WTA-1000. Логично солидните ѝ резултати в последно време, днес бяха възнаградени на WTA-250 надпреварата в Бирмингам световната номер 41 се поздрави с първата си титла от 2021-ва година насам, надделявайки над Айла Томлянович на финала с 6:1 7:6(8) за 90 минути игра.

Срещата започна перфектно за Путинцева, тъй каъо Томлянович допускаше множество неточности. За разлика от нея, опонентката ѝ играеше много по-солидно и превъзхождаше своята съперничка във всеки един аспект. Така Томлянович спечели едва един сервис гейм и казахката взе заслужено първия сет с 6:1 за 28 минути.

Началото на втората част започна също толкова обещаващо за представителката на топ 50, ала след 2:0 някогашната четвъртфиналистка на Уимбълдън стабилизира играта си и съумя да обърне резултата в своя полза. Така се стигна до резултат  от 5:4 за австралийката, в който тя сервираше за изравняване на сетовете.

Точно тогава обаче Путинцева демонстрира своя борбен дух и съумя да стигне до тайбрек. Още в самото начало на дългия гейм по-високо ранкираната тенисистка пое инициативата, печелейки 4 от първите 5 точки, ала австралийката показа характер в този критичен за нея момент и засили темпото си на игра. Все пак Путинцева успяваше да запазва преднината си, а макар и да имаше два мачбола, които да не бяха реализирани в хода на тайбрека, то третият бе на късмет и така тя успя да се поздрави с 3-тата си титла на ниво WTA, а Томлянович заслужа също много сериозни поздравления, защото световната номер 190 почти не е играл състезателен тенис през последните 2 години и въпреки това изглежда в топ форма.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първа титла от 3 години насам: Скандалната Путинцева изненадващо грабна трофея в Бирмингам! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | айла томлянович | бирмингам | Обзори | юлия путинцева

Коментари





Следвайте ни в Facebook