Първа титла след 2 години чакане: Бадоса забрави за болките и ликува с трофея във Вашингтон!

от в 11:22 на 05.08.2024
Елеонора Александрова

Паула Бадоса е шампионката на турнира във Вашингтон при дамите! Испанката, която премина през множество контузии и дори мисли за отказване от тениса, завоюва първата си титла от 2022-ра година насам, побеждавайки Мари Боузкова с 6:1 4:6 6:4 за 2 часа и 31 минути игрово време.

Чехкинята започна обещаващо, реализирайки пробив в първия сервис гейм на бившата номер 2. Това се оказа първият и последен силен момент за световната номер 43, тъй като последва наказателна акция от иберийката, която спечели шест поредни гейма, за да поведе в сетовете.

Втората част ни предложи по-равностойна битка. Макар и Бадоса да продължаваше да бъде по-солидната на корта, то родената в Прага тенисистка стабилизира играта си от начален удар и постепенно започваше да поема инициативата. Това си пролича при 4:4, когато Боузкова имаше три брейкбол и в крайна сметка чехкинята съумя да направи пробив в края на сета, за да изравни резултата.

Финалната част започна добре за Бадоса, която поведе с брейк още в първия гейм, ала последва мигновен рибрейк от страна на опонентката ѝ. Последваха минути на равностоен тенис от двете страни, докато не дойде ред на петия гейм, когато бившата номер 2 реализира нулев пробив, а след това двубоят се обърна в нейна полза.

Испанката показа превъзходството си над съперничката си, като съумя да запази аванса си и с 6:4 във финалната част, завоюва четвъртата титла в кариерата си!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първа титла след 2 години чакане: Бадоса забрави за болките и ликува с трофея във Вашингтон! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | вашингтон | мари бузкова | Обзори | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook