Първа точка за отбора на Света: Де Минор изкова зрелищен обрат над Мъри на Laver Cup!

от в 23:01 на 23.09.2022
Мирела Николова

Тазгодишното издание на Laver Cup не изневерява на традициите и както в предходните години, така и сега стартира с доминация от страна на отбора на Европа. По-рано днес Каспър Рууд и Стефанос Циципас спечелиха първите два мача, но Алекс Де Минор обаче имаше планове да прекъсне печелившата серия на европейците и след 2 часа и половина първокласен тенис и битка за всеки сантиметър от корта успя да надделее над Анди Мъри след обрат и решителен тайбрек за крайното 5:7 6:3 [10:7].

В началото на срещата британецът изглеждаше прекалено пасивен, което позволяваше на съперника му да взима контрол в разиграванията от основната линия и да ги завършва в своя полза, а това доведе и до ранна преднина от пробив и 3:1 за австралиеца. С напредване на времето обаче бившият номер едно започна да намира ритъма в играта си и в шестия гейм съумя да разгърне пълния си потенциал, за да осъществи пробив на нула, с който да възвърне паритета за 3:3.

Последваха няколко равностойни гейма, в които зрелищните разигравания изобилстваха и нерядко можехме да видим на крака съотборниците на двамата. Водейки с 6:5, Мъри притисна до краен предел опонента си и макар да пропиля първия си сетбол, то при втория му шанс нервите на младока не издържаха и двойна грешка от негова страна реши изхода на откриващата част в полза на Европа.

Нещастната развръзка на дебютния сет по никакъв начин не повлия на увереността на Де Минор, който повиши оборотите си в началото на втората част и още повече изостри ударите си, благодарение на което отново се добра до ранен аванс от пробив. Този път обаче австралиецът не допусна спад в представянето си и подпомогнат от умората, насъбрала се у 35-годишният британец, световният №22 опази преднината си, за да вкара срещата в дълъг решителен тайбрек.

В него непредизвикан пропуск на Мъри в самото начало позволи на младока да вземе контрол и да поведе с 3:1 точки. Последва серия размени на минипробиви, но в крайна сметка по-разнообразната и агресивна игра на Де Минор му помогна да съхрани аванса си и да изведе отбора на Света до първа победа на тазгодишния Laver Cup.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първа точка за отбора на Света: Де Минор изкова зрелищен обрат над Мъри на Laver Cup! Мирела Николова
Теми:  
atp | laver cup | анди мъри | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook