Първа топ 10 жертва при мъжете: Контузеният Хуркач не взе нито сет и се провали рано на US Open

от в 20:41 на 29.08.2024
Елеонора Александрова

Първият представител на топ 10 при мъжете на US Оупън е аут. Джордан Томпсън шокира седмият поставен Хуберт Хуркач, който продължава да се възстановява от контузията, която той получи на Уимбълдън. Австралиецът се наложи със 7:6(2) 6:1 7:5 за 2 часа и 25 минути игрово време, като продължава да затвърждава доброто впечатление за себе си през 2024-та, записвайки втората си победа над топ 10 тенисист за годината и ще се изправи срещу Матео Арналди в третия кръг.

Срещата започна обещаващо за по-високоранкирания тенисист. Световният номер 7 стоеше по-добре на корта от съперника си, който от своя страна допускаше множество неточности. В резултат на това, полякът реализира пробив още в четвъртия гейм.

С течение на времето обаче представителят на топ 10 започваше да играе все по-колеблив, за разлика от австралиеца и в момента, в който Хуркач сервираше за сета, Томпсън отвърна на пробива.

Последваха геймове, които бяха спечелени скоропостижно от сервиращите и се стигна до тайбрек. Дългият гейм започна равностойно за двамата тенисисти, ала след 3:2 световният номер 32 пое изцяло инициативата и без да загуби точка повече, съумя да поведе в сетовете.

Физическите проблеми изиграха своята негативна роля върху представянето на Хуркач в следващите минути. Втората част се превърна в истински кошмар за поляка, който реализира само два уинъра, за сметка на шест пъти повече непредизвикани грешки. За разлика от него, Томпсън налагаше силно темпо, което бе непосилно за фаворита и така австралиецът загуби само един гейм, доближавайки се максимално до победата.

Томпсън продължаваше да лети по корта, а световният номер 7 също повиши равнището си, така че двамата тенисисти ни дадоха равностойна битка. Полякът дори имаше своите възможности да обърне резултата в своя полза, ала непоставеният играч осъществи късен пробив при 6:5 и записа своята пета победа над топ 10 играч в кариерата си!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първа топ 10 жертва при мъжете: Контузеният Хуркач не взе нито сет и се провали рано на US Open Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open | джордан томпсън | Обзори | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook