Първата 1/2-финалистка на РГ: Гоф обърна Жабер и я лиши от мечатата за дебютна титла от Шлема

от в 13:39 на 04.06.2024
Елеонора Александрова

Коко Гоф е първата полуфиналистка на Ролан Гарос. Американката загуби първия сет, но след това показа характер и обърна играта в своя полза, надделявайки над Онс Жабер с  4:6 6:2 6:3 и така, в третия си пореден "мейджър" полуфинал, ще срещне Ига Швьонтек или Маркета Вондрушова, а тунизийката ще трябва да отложи занапред във времето своята голяма мечта да спечели титла от Големия шлем, след като вече загуби три финала.

Срещата започна по равностоен начин за двете тенисистки. Играта на Гоф бе по-агресивна от обикновено, което изненада тунизийката, ала световната номер 9 вкара вариативния си стил на игра в действие, което й позволи постепенно да влиза в ролята на по-добрата тенисистка на корта. Така, при 3:3 пробивът в полза на представителката на северноафриканската държава стана факт, а след това тя бе по-убедителната на корта, което й позволи да запази преднината си и да поведе в сетовете.

Ролите постепенно започваха да се разменят в хода на втората част. Бившата номер 2 започваше да допуска прекалено много непредизвикани грешки, за разлика от шампионката на US Оупън, което позволи на американката да поеме инициативата и да пробие за аванс от 2:1, само че последва мигновен рибрейк. Оттам насетне обаче по-високоранкираната тенисистка беше безкомпромисна и затвори сета в своя полза след серия от 4 поредни гейма в своя полза.

Умората при деветата в света си пролича в последната част, като основен показател за това са кратките разигравания между двете тенисистки и видимо влошеното движение по корта на 3-кратната "мейджър" финалистка. За сметка на това, по-младата й опонентка летеше по корта, което й позволи да наложи контрол над мача с ранен пробив, след който не остави шанс на съперничката си да сътвори обрат и така 20-годишният талант триумфира заслужено над първото сериозно предизвикателство за нея в турнира!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първата 1/2-финалистка на РГ: Гоф обърна Жабер и я лиши от мечатата за дебютна титла от Шлема Елеонора Александрова
Теми:  
wta | коко гоф | Обзори | онс жабер | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook