Първата българска победа на Sofia Open е факт: Нестеров и Милев разгромиха силен испански тандем

от в 17:01 на 08.11.2023
Мартин Петков

Първата българска победа на Sofia Open 2023 е факт, след като младите Янаки Милев и Пьотр Нестеров изиграха великолепен двубой, за да преодолеят успешно първия кръг в надпреварата на двойки. Националите ни за Купа "Дейвис" бяха възнаградени с "уайлд кард" за турнира в карето, като надделяха над испанския тандем Давид Вега Ернандес/Иниго Сервантес, които с поведението си на корта ни напомниха на Дон Кихот и Санчо Панса от едноименния роман "Дон Кихот" на техния сънародник Мигел де Сервантес - 6:3 6:4.

По този начин младите ни сънародници се класират за втория етап на състезанието в българската столица, където им предстои да премерят сили с едни измежду Гонсало Ескобар/Александър Недовьесов и Александър Ерлер/Лукас Мидлер.

Още от самото начало на двубоя родното ни дуо загатна за отличното си разбирателство в разиграванията, като подходиха агресивно на ретур и неубедителните действия на латиносите в близост до мрежата, допринесоха за осъществяването на пробив от страна на нашите момчета. Впоследствие на пиадестала излязоха страхотните сервиси на Милев и Нестеров, които умело провеждаха собствените си подавания в остатъка от сета и направиха първата крачка по пътя към победата.

Втората част започна с известни колебания за българите, които обаче скоростно се мобилизираха и демонстрира превъзходни качества при играта на мрежата, за да избегнат опасността от потенциалните брейкболи пред Вега Ернандес и Сервантес. Оттам насетне националите ни за Купа "Дейвис" подновиха доминацията си на корта и благодарение на отличното си представяне на посрещане, реализираха ключов пробив на нула в петия гейм, за да си осигурят необходимата преднина в резултата, донесла им победата впоследствие.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първата българска победа на Sofia Open е факт: Нестеров и Милев разгромиха силен испански тандем Мартин Петков
Теми:  
sofia open | бгтенис | пьотр нестеров | янаки милев

Коментари





Следвайте ни в Facebook