Първата Чаланджър победа е факт: Лазаров разгроми третия поставен в Бахрейн!

от в 14:18 на 23.11.2021
Калоян Соколов

Александър Лазаров вече натрупа немалко опит на ниво Чаланджър, но до момента българинът така и не успяваше да запише дебютната си победа в основна схема на турнир от такава категория. Днес обаче това най-после се промени, след като Алекс изигра един от най-силните си мачове през годината и разгроми третия поставен Алтуг Челикбилек, за да се класира във втория кръг на надпреварата в бахрейнския град Манама.

Турчинът е с близо 300 места по-високо класиран от нашето момче в световната ранглиста, но това не си пролича по никакъв начин на корта и четвъртата ни ракета триумфира с 6:2 6:3, а в следващия кръг нашият сънародник очаква един измежду австриеца Лукас Миедлер и босненеца Нерман Фатич.

Лазаров откри срещата със солиден сервис гейм, докато световният номер 153 изглеждаше бледа своя сянка и допускаше огромен брой непредизвикани грешки. Челикбилек нямаше никакъв контрол върху началния си удар, който често летеше на метри в аут и двойните грешки се множаха скоропостижно, за да може българинът да се откъсне напред с 4:0. Фаворитът все пак показа наченки на събуждане и върна един от пробивите си пасив, ала агресията на Алекс отново скоропостижно взе връх и сетът отиде бързо в неговия актив.

Втората част до голяма степен се развиваше аналогично, макар че турчинът намираше някакъв начин да брани подаванията си, за да съхрани интригата в сблъсъка. Това обаче не продължи за дълго, като софиянецът разби тотално противниковия ритъм с отлично изпълнени къси топки, които бяха в основата на неговата решителна серия от три поредни гейма. Оттам насетне двамата играчи задържаха комфортно сервисите си и Лазаров резонно извоюва една от най-ценните победи в кариерата си!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първата Чаланджър победа е факт: Лазаров разгроми третия поставен в Бахрейн! Калоян Соколов
Теми:  
алекс лазаров | бгтенис | манама | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook