Първата дисквалификация за сезона: Имер атакува съдийския стол и бе отстранен в Лион

от в 08:20 на 25.05.2023
Калоян Соколов

Микаел Имер се превърна в първия дисквалифициран тенисист за 2023-та година. Това се случи в осминафиналите на ATP 250 надпреварата в Лион, след като шведският тенисист си позволи да нанесе серия от удари с ракетата върху съдийския стол, на който през цялото време седеше португалския рефер Роджерио Сантош.

Разбира се, то арбитърът не пострада пряко, но това беше напълно достатъчно за супервайзера на турнира да вземе решението за изваждане на световния номер 53 от състезанието. Всъщност нещата ескалираха в 11-ия гейм от двубоя между Имер и Артур Фис, а причината беше, че главният съдия отказа да слезе на земята и да провери отпечатък от топка, която е излязла в аут според шведския тенисист, а в крайна сметка Фис достигна до пробив само няколко минути по-късно.

Всичко това изкара извън релси състезателя с етиопски корени, който призна как никога не е виждал подобно поведение от главен съдия и явно показа какво мисли за работата на Сантош, за което беше справедливо отстранен. Припомняме ви, че Александър Зверев направи абсолютно същото през миналата година в Акапулко и беше глобен с 40 хиляди долара, като освен това не получи спечелените си точки и средства от тогавашния турнир. Саша също така беше заплашен с 8-седмично изваждане от Тура, ако отново си позволи някоя неспортсменска проява през следващите 12 месеца, а тепърва предстои да видим дали от ATP са приготвили толкова сериозни санкции и за Имер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първата дисквалификация за сезона: Имер атакува съдийския стол и бе отстранен в Лион Калоян Соколов
Теми:  
atp | дисквалификация | любопитно | микаел имер

Коментари





Следвайте ни в Facebook