Първата голяма изненада е факт: Циципас напусна Уимбълдън още на старта!

от в 19:03 на 28.06.2021
Мирела Николова

Финалистът от Ролан Гарос и соченият от мнозина като фаворит за спечелване на трофея на тазгодишния Уимбълдън Стефанос Циципас напусна надпреварата в Лондон още на старта. Това стана факт след невероятното представяне на световния №57 Франсис Тиафо, който показа изумителен тенис от първата до последната точка и заслужено се поздрави с крайния успех - 6:4 6:4 6:3 за малко повече от 2 часа престой на корта. В следващия кръг той ще срещне победителя от мача между Роберто Карбайес Баена и Вашек Поспишил.

Двубоят стартира по възможно най-добрия начин за американеца, който се възползва от колебанията от сервис на съперника си и реализира пробив още в дебютното подаване на Циципас. Тиафо продължи да бъде изключително стабилен от основната линия и пласирайки чудесно началния си удар, често си откриваше пътя напред към мрежата, откъдето успяваше безпроблемно да завърши. Той съумя да съхрани ранния си брейк аванс до края на частта и така поведе в общия резултат.

Вторият сет се развиваше изключително равностойно, тъй като и двамата сервираха отлично и не оставяха особени шансове на посрещащия. Паритетът се запази до 4:4, когато американецът значително вдигна нивото си и предизвика няколко неточности от ракетата на противника си, които костваха на Циципас инкасирането на късен пробив. Въпреки че гъркът се сдоби с 3 възможности за моментално връщане на брейка, той не успя да ги материализира и така Тиафо вече беше само на един сет от място във втория кръг.

Третата част започна по идентичен начин с дебютната, защото Франсис отново открадна още първото подаване на опонента си. Циципас показа признаци на съживяване и в средата на сета постави под сериозно напрежение сервис геймовете на американеца, но така и не съумя да направи нещо значимо в тях. Освен че не успя да се възползва от нито един от трите брейкбола, които получи в хода на частта, Стефанос дори изостана с 0:40, сервирайки за оставане в мача, а няколко минути по-късно световният №4 беше аут от турнира.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първата голяма изненада е факт: Циципас напусна Уимбълдън още на старта! Мирела Николова
Теми:  
atp | Обзори | стефанос циципас | уимбълдън | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook