Първата от много: 17-годишното дете чудо Мира Андреева завоюва дебютната си WTA титла!

от в 07:36 на 27.07.2024
Елеонора Александрова

17-годишното дете чудо на женския тенис, Мира Андреева, спечели своята дебютна WTA титла, триумфирайки на WTA 250 клей надпреварата в румънския град Яши. Макар и не по желания за нея начин, имайки предвид контузията, която опонентката ѝ получи, тийнейджърката победи Елина Аванесян с 5:7 7:5 4:0 (и отказване) за 2 часа и 20 минути игрово време. Така Андреева ще се завърне в топ 25 в световната ранглиста, след като претърпя лек спад, вследствие на ранното си отпадане на Уимбълдън.

Още в първия сет полуфиналистката от Ролан Гарос превъзхождаше по-нискоранкираната тенисистка, демонстрирайки разнообразна игра. Това ѝ позволи да реализира два пробива в първата половина на частта, ала Аванесян съумяваше веднага да изравни резултата. Така станахме свидетели на равностоен сблъсък между двете сънароднички. След 5:5 обаче Андреева започваше да играе по-нервно, а талантливата ѝ опонентка се възползва от тази нейна слабост и спечели последните два гейма в сета.

Втората част се разви по подобен начин спрямо първата. По-високоранкираната тенисистка продължаваше да налага по-високото темпо на игра, ала Аванесян не изглеждаше готова да отстъпи на съперничката си. Отново единадесетият гейм се оказа ключовият момент за развитието на сета. Тогава фаворитката реализира решителн брейк и изравни рзултата в сетовете.

Последната част изцяло се разви по план за топ поставената. В първите четири гейма тийнейджърката загуби едва три точки. От своя страна обаче Аванесян почувства физически дискомфорт именно в този момент, а това я принуди да се откаже при 4:0 в полза на нейната сънародничка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първата от много: 17-годишното дете чудо Мира Андреева завоюва дебютната си WTA титла! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | мира андреева | Обзори | яши

Коментари





Следвайте ни в Facebook