Първата победа за сезона е факт: Давидович Фокина разгроми изненадата от РГ на United Cup!

от в 05:30 на 29.12.2023
Мартин Петков

Алехандро Давидович Фокина е първият тенисист, поздравил се с победа през новия сезон, след като в откриващия мач за годината донесе мечтан старт за родината си на United Cup. Испанецът, заемащ ролята на първа ракета в селекцията на "Ла Фурия Роха", оправда очакванията по свой адрес да е силното звено в състава на иберийците и разгроми една от големите сензации на 2023-та, в лицето на Тиаго Сейбот Вилд, когото надви с крайното 6:4 6:0 за малко над час игра.

По този начин световният номер 26 извежда страната си напред в сблъсъка срещу Бразилия от група "А" на отборната надпревара, преди в следващите минути на корта да видим и топ поставените състезателки в двата тима.

Началото на двубоя далеч не се оказа до толкова интригуващо, след като сервисите функционираха на оптимално равнище и за двамата тенисисти, което им позволяваше да контролират развоя на събитията в собствените си подавания. Постепенно с течение на времето обаче агресивният стил на бразилеца започна да предизвиква сериозен брой неточности от неговата ракета, като с това Сейбот Вилд неколкократно се видя принуден да тръгва напред към мрежата, където се чувстваше уверен в способностите си, ала скоропостижно Фокина предугади действията на съперника и изпълни блестящ минаващ удар от бекхенд, за да пробие в седмия гейм. 

Оттам насетне фаворитът наложи волята си на корта и все по-умело подготвяше атаките си, при което същевременно сведе грешките в играта си до минимум и без да срещне особени проблеми на сервис, записа откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част трудностите за сензацията от Ролан Гарос далеч не се ограничиха дотук и той в старанието си да задава темпото с плътни удари, търсещи дълбочина, многократно започна да инкасира неточности и не след дълго испанецът разполагаше с аванс от двоен пробив в актива си. Впоследствие Сейбот Вилд частично покачи оборотите с поредица от мощни форхенди и разполагаше с възможност да спре серията на световния номер 26, като се разпише в резултата, но Давидович Фокина остана изцяло концентриран върху случващото се и не отстъпи от педала на газта, което го изведе до нов брейк на сметката му, преди да сложи точка на спора в срещата, "връзвайки геврек" на първата ракета в селекцията на Бразилия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първата победа за сезона е факт: Давидович Фокина разгроми изненадата от РГ на United Cup! Мартин Петков
Теми:  
atp | united cup | алехандро давидович фокина | бразилия | Испания | тиаго сейбот вилд

Коментари





Следвайте ни в Facebook